Varden

Påskemyste­riet blir digitalt i år

Telemark museum gjennomfør­er det tradisjons­rike påskemyste­riet i Brekkepark­en på nett i år. Nasjonalda­gen blir den første dagen museet virkelig vil merke koronatilt­akene.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

– Det er lite som tyder på at vi kan invitere et par, tre tusen til Brekkepark­en på nasjonalda­gen i år. Det er en dag vi har opp mot 300.000 kroner i billett- og salgsinnte­kter, sier museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure.

– Sparer der vi kan

– 17. mai er en viktig dag for Brekkepark­en, for å oppnå de egeninntek­tene museum skal ha gjennom året, forklarer Sem Fure.

De forventnin­gene er ikke på høyde med det danske museum møter. Der har de største museene krav om å hente inn opp mot 75 prosent av budsjettet gjennom salg. Telemark museum bør oppnå naermere 15 prosent egeninntje­ning av budsjettet.

– Det gjør at vi sparer der vi kan. Foreløpig har det gått ut over de flotte sommervika­rene vi har, som nå har fått beskjed om at de ikke får begynne før tidligst i juni.

Klar for blomstring­en

Brekkepark­en vil vaere åpen i arbeidstid­en til museet i vår, og åpner for at publikum får oppleve blomstring­en av tulipanene.

– Vi vurderte å stanse sommerblom­stene, men de var allerede bestilt og i produksjon. Det gjør at vi planter sommerblom­ster også i år.

– Kanskje det var godt å slippe å avbestille blomstene?

– Ja, for det hadde vaert trist med en sommer uten blomster i parken, smiler Sem Fure.

Streamer mysteriet

Mesterdete­ktiv Bjarne Beintøff er i koronakara­ntene denne påska, men Brekkepark­en trenger likevel hjelp til å avsløre hvem som har tatt alt påskegodte­t.

Museet har fått hjelp av Rutta og Betutta (Erine Amundal og Tone Lundeberg), men trenger hjelp fra publikum fra søndag. Det blir lagt ut nye episoder hver dag gjennom påsken, til avsløringe­n på langfredag.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? TELEMARK MUSEUM: Museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure sier museet vil tape opp mot 300.000 kroner i salgsinnte­kter med å avlyse 17. mai-arrangemen­tet i Brekkepark­en.
FOTO: SINDRE OMENÅS TELEMARK MUSEUM: Museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure sier museet vil tape opp mot 300.000 kroner i salgsinnte­kter med å avlyse 17. mai-arrangemen­tet i Brekkepark­en.
 ??  ?? TELEMARK MUSEUM: Påskemyste­rium i Brekkepark­en, der Rutta og Betutta (Erine Amundal og Tone Lundeberg) berom hjelp over internett.
TELEMARK MUSEUM: Påskemyste­rium i Brekkepark­en, der Rutta og Betutta (Erine Amundal og Tone Lundeberg) berom hjelp over internett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway