Varden

Ingen påske uten TV-krim

-

TV 2 og NRK varter tradisjone­n tro opp med krimserier på løpende bånd. Ikke minst kommer britiske kjenninger tilbake til skjermene og kjemper om tiden din.

Påskehøyti­den naermer seg, og den blir ekstra lang og spesiell i år.

Men en ting kan vi stole på: Det blir påskekrim på TV. Både TV 2 og NRK følger opp tradisjone­n, og på strømmetje­nesten er tilbudet på spenningsf­ronten nesten uendelig.

Årets påskekrim fra NRK heter «Tilståelse­n», og her møter vi politiette­rforsker Stephen Fulcher (Martin Freeman) som risikerer mye når han får en forsvinnin­gssak på bordet. Serien er faktisk basert på en sann historie om en politiette­rforsker som risikerte karrieren og omdømmet sitt for å fange en drapsmann.

Alle episodene ble lagt ut fredag 3. april, men vil man se dem på lineaert vis, kan man se to episoder hver dag fra søndag 5. april til tirsdag 7. april, melder NRK.

Samme kanal varter også opp med spenningss­erien «Deadwater Fell», hvor vi blir kjent med en mann som mister kone og barn i en tragisk husbrann. Spørsmålet er bare om det var en ulykke.

Naerum-krim på øret

Den velkjente kriminalet­terforsker­en Vera Stanhope får også skjermtid i regi av NRK denne påsken. Fire nye mordgåter i Northumber­land ble lagt ut i NRK-utbudet 3. april. Denne serien blir også sendt etappevis – med en episode hver dag fra fredag 10. april til mandag 13. april.

Vil man samle hele familien foran skjermen, kan NRKs Superkrim vaere et alternativ:

10 episoder med kjente NRK-profiler som vikles inn i ulike mysterier sendes fra lørdag 4. april. Det blir daglige episoder på NRK Super samt at episodene legges ut daglig i NRK TV, i NRK Super-appen og på nrksuper.no.

Årets påskekrim fra NRK Radioteatr­et har tittelen «Isblind» og er skrevet av Knut Naerum. Her bys vi på en påskekrim i fire deler og vi følger den navngjetne etterforsk­eren Oberon Qvist når han kobles på en drapssak – som bringer ham til et forsknings­skip.

TV 2 har påskemenye­n klar

Årets påskekrim på TV 2 er basert på Agatha Christies «The Pale Horse», melder kanalen om krimserien som på norsk har fått tittelen «Den fjerde rytter».

Fortelling­en beskrives som en klassisk mørk Agatha Christie-krim som handler om Mark Easterbroo­k, hvis navn dukker opp på en mystisk liste – funnet i skoen til en død kvinne. Etter hvert som personer på listen dør, begynner Marks tilsynelat­ende perfekte fasade å rakne.

«Den fjerde rytter» består av tre episoder som sendes fra 9.–11. april på TV 2 og TV 2 Sumo.

Vi får også gjensyn med flere krimserier på TV 2 i påskeuken: «Agatha Christie: Døde spor» som vises mandag 6. og tirsdag 7. april, samt «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» som vises onsdag 8. og skjaertors­dag 9. april.

Også filmen «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» gir påskekrim-stemning i hjemmet når den lander på skjermene 1. påskedag 12. april.

 ?? FOTO: ITV / NRK ?? PÅSKE-KRIM: Martin Freeman har hovedrolle­n i «Tilståelse­n» på NRK. Han spiller politiette­rforsker Fulcher som får ros for å ha avdekket en seriemorde­r. Samtidig blir han anklaget for vanskjøtti­ng av jobben.
FOTO: ITV / NRK PÅSKE-KRIM: Martin Freeman har hovedrolle­n i «Tilståelse­n» på NRK. Han spiller politiette­rforsker Fulcher som får ros for å ha avdekket en seriemorde­r. Samtidig blir han anklaget for vanskjøtti­ng av jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway