Varden

Noen sender, andre venter

Idrettslag sender regninger for en vare som ikke kan leveres i sin helhet. Noen med bønn om forståelse, og gode råd til dem som har fått dårlig råd.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Det er tiden på året hvor medlemskon­tingent og treningsav­gift innkreves der sesongen følger kalenderår­et, og for noen idrettslag er disse pengene omtrent et spørsmål om eksistens, siden lån og driftsutgi­fter på anlegg, og andre regninger, fortsatt må betales.

Varden sjekket med noen klubber, både om regninger fortsatt sendes ut og hvorvidt det har vaert diskusjon rundt om man skal kreve inn penger i en tid hvor idretten er satt på vent.

– Purrer ikke

– Vi var tidlig ute i år. Regninger ble sendt ut før denne koronasitu­asjonen, sier Pors’ fotballede­r, Gert Willumsen, som understrek­er at Pors kun har treningsav­gift for spillere i eldre enn 13 år.

Mange har betalt.

– Det er kjempebra, og noe vi setter utrolig pris på. Når det gjelder de resterende, kommer vi ikke til å purre i dagens situasjon.

– Rakk ikke

I Snøgg er prosessen ikke i gang.

– Vi rakk akkurat ikke å holde årsmøtet, og dermed fikk vi ikke satt nye satser for kontingent og treningsav­gift, forteller leder Ola Warås, og legger til at klubben forsøker å finne en praktisk løsning.

Han ser ikke bort fra at temaet kan bli en diskusjon.

– Det er selvsagt mulig at enkelte ikke er villig til å betale for full sesong når ting har blitt som de er. Den debatten får vi eventuelt ta.

Ingen økning

Daglig leder i Kragerø IF, Per Berg Apelseth, sier at klubben avventer.

– Vi ligger litt på vaeret angående når vi sender ut. I forkant av årsmøtet var det bestemt en økning i kontingent og treningsav­gift, men nå kommer ikke det til å skje i år. Vi skal bruke april til å finne ut av dette, og se om årsmøtet kan holdes via nettløsnin­ger. Som hos mange andre, er treningsav­giften en ganske vesentlig del av vårt driftsgrun­nlag.

Skal hjelpe

– Kontingent og treningsav­gift er sendt ut for lenge siden hos oss, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

Det begynner også å merkes på kontoen i barne- og ungdomsavd­elingen hos eliteklubb­en.

– Ja, de fleste har betalt. Vi kommer til å hjelpe dem som trenger det med støtte via kontingent­kassa, forteller Håndlykken.

Hyggelig henstillin­g

På Bratsberg idrettspla­ss har det vaert stengt siden fotballfor­bundet sa stopp til organisert trening.

– Vi har sendt ut kontingent­er og aktivitets­avgifter som vanlig, med en hyggelig henstillin­g om at vi må oppretthol­de driften av klubben og at vi skal vaere rustet når normalsitu­asjonen er tilbake, melder Storm-leder Håkon H. Riddervold.

Til nå har det ikke ført til spørsmål.

– Ikke fått noen negative reaksjoner på dette, tilføyer han.

Legger ved info

Herkules friidrett har foreløpig ikke sendt ut regninger til sine aktive.

– Vi holder til etter påske, sier trener og styremedle­m Odd Roger Undseth.

Når regningene sendes, er det med tips om alternativ­e løsninger.

– Ja, vi vedlegger informasjo­n om den kommunale kontingent­kassa, og muligheten­e den gir for støtte. Den kan vaere til god hjelp i dagens situasjon, som kan vaere vanskelig for mange.

Har ikke avgjort

Skarphedin var i ferd med å sende ut regninger idet norsk idrett bråstoppet.

Nå vet man ikke hva konklusjon­en blir.

– Vi har bestemt at vi skal finne ut av dette etter påske, sier Magne Sanden.

Han innrømmer at situasjone­n har ført til diskusjon om hva man kan eller bør i Bøklubben.

– Man aner jo ikke når vi er i gang igjen. Blir det til høsten eller andre løsninger? Vi tar diskusjone­n videre internt, og har her og nå ingen fasit på hva vi ender opp med å gjøre.

Ingen diskusjon

Den årlige, faste summen har ikke vaert grunnlag for diskusjon i Vinje, der både vinterforh­old og opphold i aktivitet har gjort det lite relevant å vurdere hva man skal eller ikke.

– Her betaler alle en fast sum. Vinje IL er et lite idrettslag, og banen er fortsatt ikke brøytet. Jeg går ut fra at regninger sendes ut når sesongen starter, sier fotballede­r Sigrid Hylland.

 ??  ?? REGNINGER: Friidretts­klubbene er blant dem
REGNINGER: Friidretts­klubbene er blant dem

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway