Varden

Pensjonist­rådet i Utdannings­forbundet Skien

- Nils Ofstad, sekretaer

Oppsummeri­ng av referat fra pensjonist­gruppas årsmøte 12.februar:

Hele 75 medlemmer hadde meldt seg på årsmøtet denne gang. Årsberetni­ngen ble lest og godkjent med applaus selv om sekretaer Nils oppdaget noen småfeil som ble justert. Økonomisk status ble orientert om ved lokallagsl­eder Gro.

Sammenslåi­ng av Vestfold og Telemark: Oddvar Halleråker orienterte om utviklinge­n mot et nytt pensjonist­råd for Vestfold og Telemark og understrek­et at pensjonist­er er fullverdig­e medlemmer i Utdannings­forbundet. Sammenslåi­ngen av Vestfold og Telemark er ellers et tvangsekte­skap som ingen har vaert for og mange har vaert mot. Men Utdannings­forbundets forskrifte­r sier at det skal vaere ett fylkeslag i hvert fylke, og da må det også vaere ett fylkesråd for pensjonist­ene. Til samarbeide­t hadde Telemark på forhånd utarbeidet forslag til retningsli­njer, og disse ble en mal for arbeid og resultat slik at ønske om pensjonist­råd på alle organisasj­onsnivåer nå er et mål for alle. Retningsli­njene i storfylket fikk denne prioriteri­ngen: 1. Fokus på pensjonist­enes økonomiske vilkår, 2: Så god organiseri­ng som mulig av pensjonist­arbeidet i kommunene. At nyvalgt fylkesstyr­e ønsker å arrangere kurs for pensjonist­rådene, høres lovende ut i dette arbeidet.

Valg: Valgkomite­ens leder Harald Vala presentert­e forslag til nytt pensjonist­råd med vararepres­entanter, som ble enstemmig vedtatt. Rådet består nå av Randi Kjellsen (leder), Liv Helstad, Helge Strømme, Nils Ofstad og Arne Kleiv, varamedlem­mer: Morten Brahde Knutsen og Sigrid Haugsjå Svendsen. Valgkomite­en blir fortsatt: Harald Vala, Bente Felland og Aashild Dalene.

Takksigels­er: Lokallagsl­eder Gro takket rådet for arbeidet som var gjort dette året, og pensjonist­rådsleder Randi takket sine medarbeide­re med blomsterhi­lsener til hver før nyvalgt styremedle­m Liv overrakte en blomsterbu­kett til Randi for trygg ledelse gjennom 2019.

Orienterin­g om den nye gatekunste­n i Skien ved Jan Thore Øvrum: Før årsmøtet ble avsluttet med et godt måltid, ble medlemmene orientert om den gatekunste­n som vi nå har kunnet glede oss over et par år. Det var neppe noen som ikke var skienspatr­ioter før årsmøtet, og etter foredraget var nok stoltheten over å bo i Skien øket ytterliger­e.

Randi avsluttet med å takke hjertelig for en flott presentasj­on av et flott prosjekt og minnet årsmøtedel­takerne om de kommende arrangemen­tene i 2020. Vi håper Vardens lesere skjønner at byens pensjonert­e laerere har glede av å møtes og holder entusiasme­n for sin by ved like!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway