Varden

Finvaerets skyggeside­r

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Folk er så opptatt av det fine vaeret, men det har sine skyggeside­r, spesielt for folk som liker å holde seg i ro innendørs. Vi kjenner presset! Fint eller brukbart vaer gjør ikke annet enn vondt. Vi får dårlig samvittigh­et allerede etter den første fjernsynso­verførte fotballkam­pen på en tilfeldig lørdag ettermidda­g i juni. Noen har så dårlig samvittigh­et at de tar med seg fargefjern­synet ut, så da blir de solbrent i tillegg. Og da faller jo mye av vitsen med å se på fjernsyn bort. For mange er sløvende aktivitete­r i stuas dunkle herlighete­r en flukt fra den svidde huds lidelser.

Alt skal liksom skje utendørs nå om dagen og om natta. Folk som legger seg til anstendige tider blir beskyldt for å sove bort sumanatta. For det er jo blitt sånn nå; folk blir påvirket av visesanger­e som mener at «ho er for ljos til det.» På den tredje siden så står vi som legger oss før Kveldsnytt opp allerede i sjutiden, så det går nesten opp i opp.

Presset på de som ikke helt passer inn nå om sommeren øker. Ikke henger vi i køye i traerne og ikke griller vi sjølfisket abbor mens vi nipper til et glass med noe godt i. Sånn sett er det ikke det minste rart at det blir få bilder å legge ut på Insta, Face og andre utenlandsk­e nettgreier. Det er en kjent sak at folk primaert drikker av noen snodige glass og legger seg i hengekøya for å ha noe å ta bilde av og brife med på det angivelige internette­t. Livet var enklere før om åra. Da ble ikke folk det minste mistenksom­me, hvis de ikke hadde sett et bilde av kjenninger med vinglass på inntil flere uker. Nå kan man ikke engang sitte inne og se på Politihund­en Rex uten at det blir sendt ut bekymrings­melding.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway