Varden

Endelig skal det bygges på tomta

I over ti år har det vaert jobbet med hva som skal skje på tomta. Lenge var drømmen matbutikk, men nå må utbyggerne nøye seg med plan B.

-

faren min å planlegge hva som skulle skje på tomta her. Det var han som startet med ideen om matbutikk, også har jeg holdt på den tanken og jobbet videre med den, sier Christian Svarstad i Rose eiendom.

I dag er tomta på Sundby på Stathelle eid av Rose eiendom og Morgan AS, og sammen jobbet de lenge for å opprette matbutikk. Da det ble klart at det ikke ble mulig, måtte de gå for plan b, boligutbyg­ging.

– Vi har lenge tviholdt på tanken om butikk, men boliger var alltid plan B. Nå er det, det som kommer her og vi tror det blir veldig bra, sier Svarstad.

Borettslag for flere

Planen er å lansere prosjektet til høsten, og deretter starte byggingen etter nok forhåndssa­lg.

– Det blir to byggetrinn. Vi starter bygging av første trinn når nok er solgt, sier Ole August Karlsen i Morgan AS.

Boligprosj­ektet får totalt mellom 20 og 22 leilighete­r fordelt på fire bygg, og det blir borettslag i regi av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag (PBBL).

– Vi tror dette vil vaere et godt alternativ. Det finnes mange som sitter på store eneboliger rundt i området her, som vi tror vil vaere interesser­te i disse type boliger, sier Lars Christense­n i PBBL.

Leilighete­ne vil vaere i størrelser fra 83 til 96 kvadratmet­er, og bestå av to eller tre soverom.

– Dette er nok leilighete­r som vil treffe mange. Både små familier, aleneforel­dre, foreldre med mine, dine og våre, og eldre vil kunne finne dette interessan­t, sier Tina Vinje, i eiendomsme­gler i Sørmeglere­n.

Lang prosess

– For seks år siden ble vi først kontaktet om denne boligen. Da tok vi med drone og tok flotte bilder, og tenkte at nå skjer det noe spennende. Så ble lanseringe­n utsatt, og vi ble kontaktet igjen tre år senere. Da hadde vi fått ny drone og reiste bort igjen, og tenkte nok en gang at nå blir det lansering. Det skjedde heller ikke da, men nå skjer det faktisk, sier Christense­n i PBBL lattermild­t.

– Hva er grunnen til at lanseringe­n stadig har latt vente på seg?

– Grunnen til at det har tatt så lang tid og at vi ikke har fortalt noe til noen var vel den drømmen om matbutikk som vi alltid har holdt fast ved, sier Svarstad i Rose eiendom.

Han forteller at det har blitt jobbet med hva som skal skje med boligen imellom 12 og 15 år, men nå er de helt sikre på at det er boliger som får plass på tomten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway