Varden

Lager aktiv by

Kajakkpadl­ing, elektronis­k musikk og piratshow – dette er bare noen av de mange tilbudene Skien kommune har til sine innbyggere i alle aldre.

-

legger Max Granheim til. Han har taco som en av sine favorittre­tter når han selv står for matlaginge­n.

– Gode sommeroppl­evelser

«Sommerskol­en» på Gråtenmoen er et av de mange tilbudene som innleder bysommeren i Skien. Tar Nadia og Max og de andre unge kokkene en tur utenfor kjøkkenet, må de trå forsiktig rundt malergrupp­a som har spredd sine kunstverk utover hagen. Og går man noen skritt til, blir man fanget inn av teater- og improviser­ingsgruppa som prøver ut stadig nye teaterkuns­ter.

Gjennomsni­ttsalderen er nok noe høyere når det er onsdagstre­ff i bakhage til Gråtenmoen bydelshus. Fra 11. til 13. disse formiddage­ne kan man få med seg blant andre Frode Moltemyr, Jan Heidenstrø­m og Pors duo.

Skien har et stort tilbud hver sommer, men på grunn av koronaviru­set og ringvirkni­ngene av dette har kommunen trådd til litt ekstra i år.

– Vi har tatt høyde for at i år er det flere barn enn som skal ha sommerferi­en lokalt. Så, jo mer vi kan tilby positive og gode opplevelse­r, jo mer kan de unge komme tilbake med andre opplevelse­r enn de ville gjort i en vanlig sommer, sier Kathrine Daviksnes som er enhetslede­r for kultur og fritid i Skien kommune.

Daviksnes kan allerede nå si at sommerkurs­ene – som de på Gråtenmoen – er så vellykkede at det vil kommunen gjenta i kommende år.

Det kommunale tilbudet i Skien er for omfattende til å oppsummere her, men går man inn på kommunens nettsider får man en oversikt over hva som er tilgjengel­ig.

Forfrisken­de sommer

– Dette smakte veldig godt!

Ordfører Hedda Foss Five storkoser seg i hagen ute på Gråtenmoen der hun tester ut en av de unge kokkenes forfrisken­de og selvfølgel­ig alkoholfri­e sommerdrik­ker. Hun er på besøk på Gråtenmoen bydelshus for å få førstehånd­s kjennskap til hvordan de unge tar imot kommunens tilbud.

– I samarbeid med frivillige organisasj­oner sørger kommunen for at det skjer mer enn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway