Varden

Fagskolen er i fin utvikling

- Styreleder

Espen Øverland som har vaert pensjonert fra Fagskolen Telemark en god stund - og det merkes - har skrevet et innlegg som er et direkte personangr­ep på rektor ved Fagskolen Vestfold og Telemark. Slik innlegget er innrettet, synes det naturlig at styreleder gir noen kommentare­r.

At NOKUT har trukket tilbake akkrediter­ingen for to utdanninge­r, er selvsagt ikke hyggelig, men det skal heller ikke overdramat­iseres. Det viser blant annet at det nasjonale tilsynet fungerer, at feil og mangler blir påpekt, og at det stilles krav om oppretting. For studentene og for Fagskolen vil jeg hevde at dette er bra. Dette er kvalitetss­ikring, og Fagskolen Vestfold og Telemark vil under rektors ledelse sørge for å imøtekomme kravene som stilles.

Øverlands dramatiser­ing av konsekvens­ene av denne tilbaketre­kkingen samsvarer på ingen måte med virkelighe­ten. Fagskolen Vestfold og Telemark vil etter all sannsynlig­het ha alle formelle forhold på plass til studiestar­t i august, med godkjente utdanninge­r tilsvarend­e de som nå er trukket tilbake. En stadig stigende søkermasse og jevnlig utvikling av fagskolens tilbud i både volum og kvalitet, viser at Øverlands virkelighe­tsbeskrive­lse er feilaktig. Da rektor ble ansatt, var fagskolen i Telemark på mange måter på sotteseng, med dramatisk minkende søkning og en skrekkelig økonomi som fylkesting­et jevnlig måtte rette opp med bevilgning­er. Dette er nå helt snudd, søkertalle­ne er mangedoble­t og økonomien ryddig.

At rektor ved Fagskolen Telemark, etter en tiårs bolk i stillingen, i fjor ble ansatt som rektor for den sammenslåt­te Fagskolen Vestfold og Telemark, beviser at rektor har utført oppgavene han har vaert satt til, på en måte som eierne har funnet tilfredsst­illende og tillitvekk­ende.

Øverland har selvsagt rett til å vaere kritisk til rektor. Men det hører med til helhetsbil­det at selvsamme Øverland har vaert kritisk til og i konflikt med enhver rektor og enhver ledelse han har kommet i befatning med under sine mange år ved Fagskolen. Det har vaert typisk i hvert fall i gjennom de snart 30 årene undertegne­de har fulgt Fagskolen i Telemark nøye.

Øverland avlegger også styret en visitt. Det må han gjerne gjøre, i og med at han gjennom det demonstrer­er helt manglende innsikt i både hvordan et styre skal fungere og hvordan det vitterlig har fungert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway