Varden

Henriksen tar over Rosenborg

-

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg bekrefter at han og Eirik Horneland var enige om at treneren skulle gi seg i klubben. Trond Henriksen leder laget mot Brann.

Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug pressen på en av treningsba­nene ved Lerkendal stadion.

– Det er en fin fyr vi har hatt ansatt. Vi ble enige om å avslutte det i går kveld, sa Koteng før han kom med en kort begrunnels­e:

– Vi har ikke spilt fotball på en måte som gjør at vi vinner fotballkam­per.

Svakt

Hornelands avgang ble offentligg­jort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnl­edning med tre strake tap i Eliteserie­n.

45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter tap der var det slutt.

Trond Henriksen, som har vaert i Rosenborg-systemet i mange år, skal lede treninger og laget inntil videre. Han har også tidligere ledet RBK i forbindels­e med trenerspar­kinger.

Det er ikke avklart hva som skjer med Horneland-assistent Karl Oskar Emberland. Han har fortsatt kontrakt med klubben.

– Han har fått fri noen dager, sa Koteng.

Brann venter

Rosenborg spiller neste seriekamp borte mot Brann kommende søndag. Der trenger trønderne sårt poeng, helst en seier.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstar­t, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykkspl­ass de første åtte serierunde­ne. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplas­s etter en god høst.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TAR OVER: Assistentt­rener Trond Henriksen blir hovedtrene­r i påvente av en ny hovedtrene­r i Rosenborg.
FOTO: NTB SCANPIX TAR OVER: Assistentt­rener Trond Henriksen blir hovedtrene­r i påvente av en ny hovedtrene­r i Rosenborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway