Varden

Byr på konferanse om kunstgress

-

I høst har Odd invitert landets fremste aktører på kunstgress, og hva man kan forvente av lovpålegg i framtiden. – Jeg håper mange finner dette interessan­t, sier Marit Schulstok i Odd.

– Kunstgress er en kilde til både sportsgled­e og miljøbekym­ring. 22. september samler vi aktører fra hele landet til konferanse med høyaktuelt tema på Skagerak Arena, skriver Odd i en pressemeld­ing.

«Kunstgress og miljø» er temaet for Odds miljøkonfe­ranse 2020. Foredragsh­olderne kommer fra ulike miljøer og represente­rer ulike meninger. I løpet av dagen ønsker vi å komme naermere svaret på hvordan bredde- og toppklubbe­r kan kombinere det å sikre en lang fotballses­ong med det å spare miljøet - til overkommel­ige kostnader.

Det er en nasjonal forskrift om kunstgress på trappene og EU vurderer forbud mot gummigranu­lat.

– Dette er en problemsti­lling mange klubber, kommuner og kanskje også fylkeskomm­unen vil finne interessan­t å høre på, og vi håper at vi kan samle informasjo­n om dette temaet med en slik konferanse, legger hun til.

Geirfinn Kvalheim fra Norges Fotballfor­bund (NFF) vil blant annet komme for å snakke om rammebetin­gelser for kunstgress­baner framover. Bjørn Aas leder forsknings­prosjektet «Kunstgress 2021» ved Norges naturviten­skapelige universite­t (NTNU). Han vil presentere funn fra forskninge­n, livsløpsko­stnader for ulike dekker og baerekraft­ige alternativ­er og erfaringer. Espen Hoff fra PST Sportsanle­gg vil snakke om framtidens kunstgress, mens Joakim Gulliksen presentere­r Naturvernf­orbundets syn.

– Vi tror det er nyttig å laere og å bidra i diskusjone­n om veien videre, sier Marit Schulstok, som er prosjektle­der for miljø i skiensklub­ben.

 ??  ?? KUNSTGRESS: Marit Schulstok og Einar Håndlykken i Odd byr på konferanse om kunstgress.
KUNSTGRESS: Marit Schulstok og Einar Håndlykken i Odd byr på konferanse om kunstgress.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway