Varden

- Det er en underlig tid

-

sangene mine får lytteren til å kjenne igjen noe sant i seg selv, de både kan inspirere og trøste og bli soundtrack i livet.

Hva er det fineste noen kan si om denne nye utgivelsen?

– At de ikke kan la vaere å spille den om og om igjen.

Hvem håper du nå frem til – og har du en «drømmefan»?

– I Tyskland kommer det alltid en som alltid sitter på første rad med verdens største smil og synger med på enhver sang, det gjør meg glad og jeg kan til ogmed se på ham hvis jeg skulle glemme en tekst. Og i Japan har det kommet fans som har laert seg norsk for å snakke med meg. I Cape Town finnes en artist som har spilt inn sangene mine på Swahili. Det er herlig hvordan sanger kan fly så langt. Sanger er som fugler, de flyr ut og dukker opp på de underligst­e steder der ute i verden.

Hvordan ser sommeren din ut?

– Jeg spiller fortsatt noen av konsertene som var planlagt, men flere er blitt avlyst eller utsatt på grunn av koronasitu­asjonen. Så ferie blir det nok av. Vi har slekt både i Sandefjord og på Bømlo så vi skal henge med familiene våre, og så skal vi snylte litt på de vennene vi kjenner med hytte. Hint hint. vi kommer!

Hvor viktig er det å dele musikk – i små formater eller virtuelt – i en tid hvor musikklive­t i stor grad er nedstengt?

– Musikk føles ofte enda viktigere når livet er vanskelig. Jeg tror den treffer et litt annet sted i folk og den kan gi viktige og godt rom å vaere i – gi håp og trøst. Og når hverdagen gir et saktere tempo har en også et annet rom til å virkelig lytte. Det tror jeg mange har gjort i denne tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway