Varden

Det som allerede er åpnet

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Snart skal det nye PP-krysset åpnes. Det skjer 2. juli, som jo en kjempeflot­t dato for å åpne hvilket som helst kryss. Spesielt i den bedårende bydelen Vestsida i Porsgrunn. På den tredje siden må vi kunne helle litt malurt i begeret. Krysset er nemlig allerede åpnet. Jeg så det med egne øyne da jeg foretok en miljøvennl­ig utflukt forleden. Her var det tett trafikk. Det er nemlig slik det er blitt nå om dagen. Øvrigheta bygger noe nytt og så åpner de det når det passer de høye herrer. Da er det ikke så nøye om det allerede var åpnet. Det samme så vi

I Lilleelva-krysset. Vi kunne veien, inkludert trill rundt-kjøringer og tunneler, i blinde lenge før noen med romslige lønnstrinn og buldrende stemme dukket opp med saks og slips. Og så har vi disse byggestart-festene. I PP-krysset ble byggestart markert med å kjøre inn en gravemaski­n. Det ble viftet med flagg og stemmesank­ende politikern­e skrøt av bare ti års planleggin­g. Deretter skjedde det ikke spesielt mye før etter valget.

Derfor bør det innføres nye seremonier. Byggestart markeres som en unnfangels­e-fest. Når det er ferdig, kan man foreta den fysiske fødselen. Og så er det dåp, i dag kjent som åpningsfes­t. Da slipper vi i det minste å bli lurt.

For man kan ikke åpne noe som allerede er åpnet, hvis vi ser bort fra melkekarto­ng med skrukork. Den kan åpnes flere ganger, uten at den eller vi blir surner av den grunn. For øvrig ser denne uka ut til å bli ganske fin, spesielt for de av oss som ikke har ferie og dermed får jobbe i fred. Siden dette ble skrevet på en fredag, er det selvsagt helt feil å erklaere uken for åpnet her og nå. Det vil vaere å ta gledene på forskudd. I morgen er det allerede tirsdag, så man skal jammen si at denne uken gikk fort.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway