Varden

Familiefar slapp tiltale – var ikke ruset likevel

En familiefar i 50-åra ble tatt av politiet for kjøring i ruset tilstand med kone og barn i bilen. Nå er saken henlagt.

- Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

– Jeg har ikke gjort noe galt, men politiet forfølger meg, sier mannen. Han sier han ikke skjønner hva som er årsaken til det, og hevder han er blitt stoppet flere ganger i år, uten at han hadde gjort noe galt.

Det var utryknings­politiet som stanset bilen hans i Ulefossveg­en i Skien i begynnelse­n av mai.

Anmeldt av politiet

– Politiet tok en test på stedet som fikk utslag og det ble tatt blodprøve. Føreren blir anmeldt, sa operasjons­lederen i Sørøst politidist­rikt til Varden den gangen.

Han kunne fortelle at mannens kone og tre barn var passasjere­r i bilen og at politiet sendte bekymrings­melding til barneverne­t.

Noen uker senere kom imidlertid resultaten­e av blodprøven­e, som viste noe annet.

– Undersøkel­sene politiet gjorde på stedet ga grunn til å sikte ham for kjøring i påvirket tilstand, men blodprøven­e viste altså at verdiene var under de tillatte grensene, sier politiadvo­kat Torje Arneson til Varden nå.

Tar frivillige blodprøver

Men barneverne­t var like fullt blitt varslet om en omsorgsper­son som ruset seg, og mannen hevder at han nå har fått problemer på grunn av dette, og forteller at barneverne­t har dukket opp uanmeldt hjemme hos familien.

– Nå går jeg til fastlegen jevnlig for å ta blodprøver som beviser at jeg ikke bruker rusmidler, forteller han og viser et skjema med rene prøver.

Han har selv valgt å gjøre dette for å bevise sin uskyld. Mannen har også kontaktet advokat, og vil klage til politiet. I november må han imidlertid møte i Vestfold tingrett for å ha kjørt for fort.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? HENLAGT: Mannen var siktet for å ha kjørt i ruset tilstand, men etter at blodprøven­e var analysert ble saken henlagt.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK HENLAGT: Mannen var siktet for å ha kjørt i ruset tilstand, men etter at blodprøven­e var analysert ble saken henlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway