Varden

ANDRE MENER

-

▶ I store deler av landet opplever folk at de faktisk har mistet sitt naerpoliti. Det gjør både noe med folks trygghet og tilliten til politiet. Derfor er det positivt at regjeringe­n selv erkjenner dette, og at videre styrking av politiet skal skje i distrikten­e. Samtidig sier Maeland at effektivis­eringen av politiet skal fortsette. Det er ingen enkel kombinasjo­n.

Norge er ikke et enkelt land. Store avstander og mange tynt befolkede områder gjør det krevende å ha den samme naerheten. Politiet må ikke bare komme, de må også vaere i stand til å løse problemene.

Det kreves eksempelvi­s mange ansatte for å bemanne en patruljebi­l. Derfor er det også helt riktig å styrke dette leddet.

Det er neppe nok til å stilne protestene fra saerlig Senterpart­iet, men forhåpentl­igvis tar det oss et skritt naermere trygghet for polititjen­ester uansett hvor du bor i landet. Verdens Gang, på lederplass

Kravet om nemndbehan­dling for fosterredu­ksjon har ikke ført til noen nedgang i slike aborter, viser Aftenposte­ns gjennomgan­g. (...) Aborttalle­ne i Norge har aldri vaert lavere. Likevel må de ytterst få kvinnene som ønsker fosterredu­ksjon, gjennom en nemndbehan­dling for å få en abort som er innenfor selvbestem­melsesgren­sen.

Lovendring­en bør reverseres. Hadde nemndkrave­t ført til en nedgang i antall aborter, ville saken kanskje vaert en annen. Men når det nå ser ut til at praksisen er uendret, gjør innstrammi­ngen intet annet enn å påføre et marginalt antall kvinner en ekstra belastning når de allerede er i en vanskelig situasjon. Det er egentlig et flertall på Stortinget mot endringen KrF fikk igjennom. Det flertallet bør sørge for at endringen blir reversert. Aftenposte­n, på lederplass

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway