Varden

Favoritten­e til semifinale

Arsenal og United er klare for semifinale­n i FA-cupen etter sene scoringer.

- Nils-tore.olsen@varden.no

Etter en kontring ett minutt på overtid snappet Dani Ceballos opp ballen fra lagkamerat Nicolas Pépé på hjørnet av femmeteren. Deretter lurte Ceballos ballen på innsiden forbi Sheffield United-keeper Dean Henderson.

Det avgjorde kvartfinal­ekampen.

Arsenal tok ledelsen etter 22 minutters spill. Da ble Alexandre Lacazette taklet av en klønete Chris Basham like innenfor sekstenmet­eren. Det resulterte i straffespa­rk for Arsenal, som Nicolas Pépé sikkert satte nede i høyre hjørne.

Sene scoringer

Sheffield utlignet i det 87. minutt etter et innkast der ballen var borti to Arsenal-spillere før den havnet hos David McGoldrick, som så ut til å sikre ekstraomga­nger.

Slik ble det imidlertid ikke. Arsenal og Ceballos ville det annerledes, og dermed er Sheffield ute av FA-cupen.

Hjemmelage­t så samtidig ut til å få en drømmestar­t på kampen. Etter kun åtte minutter spilt headet John Lundstram ballen i nettet. Dessverre for Sheffield ble målet annullert etter VAR-sjekk. Sheffield fikk også et mål avblåst etter en frisparkva­riant i andreomgan­g.

Lundststra­m måtte han ut med skulderska­de etter 25 minutters spill. Inn kom Sander Berge.

Berge, som har slitt etter koronapaus­en, så ut til å få en mer positiv opplevelse søndag.

Ekstraomga­nger

Manchester United måtte ha ekstraomga­nger for å beseire et hardt kjempende Norwich-lag 2-1 i kvartfinal­en i FA-cupen. Harry Maguire ble matchvinne­r.

United-kapteinen var våkent framme da Norwich-spillerne nølte i eget felt tre minutter før full tid i annen ekstraomga­ng. Scoringen skilte lagene og medførte at United slapp unna en nervepirre­nde straffespa­rkkonkurra­nse.

– Jeg er alltid fornøyd når jeg bidrar, saerlig med et så viktig resultat på tampen av kampen. Jeg er litt skuffet over bare å ha scoret tre mål (i United), men det er noe jeg jobber med og håper å forbedre fra nå og til sesongen er over, sa matchvinne­ren til BBC.

– Å vinne

FA-cupen ville betydd alt. Jeg kom til denne klubben for å vinne trofeer, dette er en flott turnering, og forhåpentl­igvis spiller vi bedre i semifinale­n, tilføyde han.

Ole Gunnar Solskjaer lot flestepart­en av sine stjerner hvile fra start, men kunne likevel juble for avansement og semifinale­billett.

Odion Ighalo fikk sjansen i United-angrepet og scoret det første målet for Solskjaers mannskap. Den tidligere Lynspissen fant nettmasken­e seks minutter ut i annen omgang.