Varden

Vega reddet Vålerenga

-

MATTHÍAS VILHJÁLMSS­ON SCORET MÅL OG BRANT STRAF

Dønnum eller Sahraoui på returen klarte å score. I stedet var det Vålerengas erfarne spillere som skulle stå for åpningsmål­et etter 18 minutter.

Herolind Shala svingte inn en dødball fra siden og i feltet stusset Matthías Vilhjálmss­on inn 1–0 til Vålerenga. Lite annet skjedde før pause.

Viking slet med å skape de store sjansene, men etter 58 minutter fikk gjestene sin største sjanse så langt i kampen rett etter at Klaesson hadde reddet et skudd fra Joe Bell ut til corner.

Hjørnespar­ket var godt slått på hodet til Even Østensen, men selv om spissen fikk kraft bak headingen, gikk ballen rett på Klaesson som trygt parerte bort farlighete­n.

Strengt idømt straffespa­rk

Etter en time var det Vålerenga som brant en stor mulighet på straffespa­rk. Axel Óskar Andrésson hadde armen gjemt bak ryggen da et innlegg traff han i albuen, og tross store protester dømte Espen Andreas Eskås straffe.

Forrige sesong reddet Viking-keeper Iven Austbø en straffe fra Bård Finne på Vålerengas hjemmebane, og straffered­ning ble det igjen på skuddet fra Vilhjalmss­on.

Vålerenga brant en gyllen mulighet, og det skulle straffe seg, for i det 71. minutt satt kombinasjo­nene hos Viking. Ballen gikk på ett og to touch før den havnet hos Ylldren Ibrahimaj som kunne sette ballen i åpent mål.

Vålerenga var naere på ved å ta ledelsen igjen da et innlegg fra Sahraoui holdt på å bli klønet inn i eget mål, men Andrésson slapp unna. skrekken.

Men like før slutt fikk Deyver Vega muligheten til å sende Vålerenga ledelsen og han svarte med å blåse ballen i nettet. Vålerenga fikk flere gode muligheter på tampen, men kampen endte 2–1. (NTB)