Varden

Snart fulle tribuner i Danmark?

-

▶ DIVISJONSF­ORENINGEN, Danmarks Fotballfor­bund og Danmarks Idrettsfor­bund ber nå i fellesskap for at tribunene åpnes når en ny sesong sparkes i gang til høsten.

Får de danske idrettsmyn­dighetene det som de vil, blir dermed fotballare­naene fylt til randen allerede om noen få måneder. Søndag ble det lagt fram en plan som skal gjøre det mulig.

Utspillet kommer i kjølvannet av at det den siste tiden har vaert gjort forsøk med mer enn 500 tilskuere på et utvalg kamper i superligae­n. I evaluering­en som er gjort konkludere­s det med at det på andre siden av sommeren gjerne kan avvikles kamper med mer enn 500 tilskuere.

En rekke myndighets­organer har vaert involvert i vurderinge­ne.

– Vi er enormt glade for hvordan testkampen­e og evaluering­en har gått. Det har vaert et fantastisk samarbeid, heter det fra ledelsen i Divisjonsf­oreningen, Danmarks Fotballfor­bund og Danmarks Idrettsfor­bund.

– Vi kan seksjonere, identifise­re og sikre smittespor­ing på et meget høyt nivå i en kontroller­t tilskuerre­ise. Derfor er vi overbevist­e om at vi på forsvarlig vis kan øke tilskuerka­pasiteten ytterliger­e – og målet er å komme tilbake til noe som er tett på normal tilskuerka­pasitet fra starten av neste sesong, skriver de videre.

Eliteserie­klubbene i Norge har den siste tiden kunnet slippe inn maks 200 tilskuere på sine kamper.

▶ OSLO

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gikk på et knusende 1-4-nederlag mot gamleklubb­en Odd onsdag, men lørdag slo laget hans tilbake.

– De siste minuttene spør man seg selv hvorfor man driver med dette. Det var tøft, men vi greide det. Det er jeg veldig glad for, sa Fagermo til Dplay etter kampslutt.

Ingen slagen mann

Viking-trener Bjarne Berntsen var samtidig ingen slagen mann.

– Jeg fikk veldig godt svar fra laget, spesielt i annen omgang, men veldig surt og bittert at vi skulle miste ett poeng på slutten på et unødvendig frispark og at vi ikke klarte å klarere ut ballen av eget forsvar, oppsummert­e han.

Stavanger-laget jaktet sin første seier for sesongen, men slet å teste Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson, som hadde flere blundere mot Odd sist.

Snaue 20 minutter før slutt sto Viking for dagens angrep da Ylldren Ibrahimaj til slutt kunne sette inn utligninge­n på åpent mål etter at Vålerenga hadde brent et tilsynelat­ende strengt idømt straffespa­rk.

Likevel fikk hjemmelage­t med seg alle tre poengene etter at innbytter Deyver Vega sikret seieren rett før slutt.

Fine detaljer

I stedet for Vega eller Bård Finne på kanten, fikk 19-åringen Osame Sahraoui sjansen fra start lørdag. Han åringen var frisk i åpningen av kampen.

Et nydelig overhopp av Sahraoui sendte Aron Dønnum alene med keeper, men verken

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway