Varden

Børven gjorde det verre for Rosenborg

▶ Odd med Filip Jørgensen på banen: 8-0 ▶ Har vunnet sju på rad i Kristiansa­nd og ikke tapt siden 2008

-

Lørdag scoret Børven to nye mål da Odd ydmyket Start 5-0. I tillegg var han nest sist på Markus Kaasas ledermål.

I forrige uke skrev Børven under en kontrakt på to og et halvt år med RBK. Den inneholdt startdato i Trondheim 1. august, dagen etter at Børvens avtale med Odd går ut.

I tiden etter har klubbene forhandlet om å få til en løsning tidligere. Odd ønsker opp mot 3-4 millioner kroner i kompensasj­on for å slippe ham «før tiden».

Vinduet stenger tirsdag

Lørdagens nye oppvisning gir grunn til å tro at Odd ikke kommer til å gå saerlig ned på prisen.

– Vi er innstilt på å finne en løsning, men det er vanskelig å skulle gi slipp på en så god spiller som betyr så mye for Odd. Jeg har ikke snakket med Rosenborg i helgen, for de har helt sikkert hatt nok med søndagens kveldskamp mot Brann. Vinduet stenger tirsdag. Så vi får se hva som skjer, sier Odds sportssjef Tore Andersen.

– Hva tror du blir lønsingen? – Akkurat nå, med den situajsone­n Rosenborg er i, så tør jeg ikke å tro noe som helst.

– Hva med motsatt vei, er Mushaga Bakenga klar for Odd?

– Det bestemmer Jan frode Nornes. Så fort han sier at det er en spåiller han vil ha, så tror jeg det løser seg. Det har ikke skjedd noe i helgen.

Hvit drakt, uansett

Børven beviste lørdag at han er profensjon­ell til fingerspis­sene.

Blir ikke klubbene enige innen tirsdag, vil ikke Børven kunne spille for RBK før 8. september. Dette skyldes regelverke­t rundt de såkalte overgangsv­induene og registreri­ng av nye spillere.

– Den lille trøsten jeg kan få, er at jo skal spille i hvit drakt der oppe også, sier han.

– Hvis Odd skal ha noe igjen for meg, så er det nå de har sjansen, sier Børven til NRK.

Børven scoret 21 mål og ble toppscorer i Eliteserie­n i fjor. Han er oppe i seks mål allerede etter fire kamper i år. Det gir et snitt per kamp på 1,5.

God start

Odd var helt klart mest påskrudd i begynnelse­n av kampen, og før det var spilt tre minutter tok laget ledelsen.

Børven mottok ballen feilvendt på 16-meteren og spilte ut til Kaasa som var på vei gjennom. Alene med keeper gjorde Kaasa ingen feil og chippet elegant inn ledelse til Odd.

Vebjørn Hoff scoret i annen runde på rad da han enkelt forserte hele veien fra egen banehalvde­l før han skjøt i mål fra 17 meter.

Odd hadde flere store sjanser til å score i 1. omgang, blant annet da Børven kom alene med keeper, men målet til Odds stjernespi­ss lot vente på seg.

Børven-dobbel

Etter pause skulle det løsne seg for Børven. Kun fire minutter ut i 2. omgang fikk toppscorer­en sjansen fra straffemer­ket etter at skuddet hans fra ti meter hadde blitt stoppet av armen til en Start-spiller.

Straffespa­rket hadde Børven ingen problemer med å sette i mål, for selv om Starts keeper Eirik Wichne gikk riktig vei, var skuddet for hardt og høyt.

Etter 66 minutter skulle Børven bli tomålsscor­er da Espen Ruud sto klar til å svinge inn et hjørnespar­k. Ingen Start-spillere plukket opp løpet til Børven, som kunne stange inn sitt sjette for sesongen.

På slutten fikk Tobias Lauritsen endelig en scoring igjen - mot Start - og fastsatte resultatet til 5-0 og en regelrett utklassing på Sør arena.

 ??  ??
 ??  ?? SCORER OG SCORER: Torgeir Børven noterte seg for to nye scoringer i den totale ydmykelsen av Start. Nå har spissen seks scoringer i eliteserie­n.
SCORER OG SCORER: Torgeir Børven noterte seg for to nye scoringer i den totale ydmykelsen av Start. Nå har spissen seks scoringer i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway