Varden

Nå vil Tom Erik ta verdensrek­orden fra 2005

Tom Erik Solberg og Odd Herakles fortsetter å dominere. Lørdag vil de gå for ny verdensrek­ord.

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

«Han er god nå. Veldig god. Fryktelig god. I går ble det ny verdensrek­ord på distansen og det forteller jo hvor god han faktisk er»

Tom Erik Solberg, kusk

▶ SUNDSVALL

På Bergsåker i Sundsvall tok Odd Herakles og Tom Erik Solberg sin sjuende årsseier på sju mulige.

Det var samtidig både ny verdensrek­ord på distansen og ny svensk rekord på 1.20,2 over 2.180 meter voltestart.

Førsteprem­ien var på hele 250.000 svenske kroner. Så langt i år har bamblehest­en sprunget inn over 1,2 millioner kroner.

– Han er god nå. Veldig god. Fryktelig god. I går ble det ny verdensrek­ord på distansen og det forteller jo hvor god han faktisk er, sier Solberg.

Seieren var overbevise­nde. Selv med 40 meter tillegg var de i tet i andre sving og avsluttet med 1.19,3 siste 500 meter.

Slår alle

Selv om det ikke er saerlig tvil på at Odd Herakles har den beste han kan ha bak seg, velger Solberg å ikke framsnakke seg selv.

– Nå har vi vel kun tapt et løp (2. plass) på 15 starter. Jeg vil si det slik at vi har en god match. Det er en nødvendigh­et for å kunne vinne slik vi gjør. Det er en takknemlig oppgave å sitte bak Odd Herakles.

Kusken klarer ikke å se noen som skal kunne slå duoen akkurat nå.

– Nei, det klarer jeg ikke. Vi har gått i alle de vanskeligs­te løpene og vunnet. Per i dag ser jeg ingen som er bedre enn Odd Herakles.

Ny verdensrek­ord

Til helgen er det Jarlsberg Grand Prix. Det blir selvfølgel­ig ingen folkefest, men Solberg lover at de 200 som er på banen og alle de tusener av TV-seere skal se en hest som løper så det lukter svidd.

Kusken akter å forsøke seg på Järvsöfaks verdensrek­ord på 1.640 meter. Tiden er 1.17,9 og ble satt i svenske Gävle i 2005.

– Vi kommer til å forsøke oss på verdensrek­orden. Som sagt er han så god akkurat nå. Forrige gang vi forsøkte gikk han 1.18,4, men da var det over 1.000 meter i andrespore­t. Beregninge­r viser at han trolig hadde gått et sekund raskere hvis han hadde sluppet det.

Det eneste som foreløpig kan tale imot er vaermeldin­gen. Foreløpig er det meldt lett regn på Jarlsberg Travbane lørdag.

– Vi er avhengig av godt vaer. Det er meldt regn tidligere i uken. Med godt vaer etterpå blir banen bra. Men vi må også ha godt vaer lørdag. Det er vi avhengig av.

Bamblingen får ikke ferie riktig enda.

– Det er flere løp som venter, blant annet NM på Sørlandet. Han får ikke ta ferie riktig enda.

 ??  ?? VERDENSREK­ORDEN: Järvsöfaks (t.v.) har verdensrek­orden på 1.640 meter med tiden 1,17,9. Den vil Tom Erik Solberg ta med Odd Herkales.
VERDENSREK­ORDEN: Järvsöfaks (t.v.) har verdensrek­orden på 1.640 meter med tiden 1,17,9. Den vil Tom Erik Solberg ta med Odd Herkales.
 ??  ?? VANT IGJEN: På Bergsåker i Sundsvall tok Odd Herakles sin sjuende årsseier av sju mulige sammen med Tom Erik Solberg. Førsteprem­ien var på 250.000 svenske kroner. Så lang i år har bamblehest­en sprunget inn over 1,2 millioner.
VANT IGJEN: På Bergsåker i Sundsvall tok Odd Herakles sin sjuende årsseier av sju mulige sammen med Tom Erik Solberg. Førsteprem­ien var på 250.000 svenske kroner. Så lang i år har bamblehest­en sprunget inn over 1,2 millioner.
 ?? FOTO: KANAL75.SE ??
FOTO: KANAL75.SE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway