Varden

– Har signert og det er veldig deilig

Mushaga Bakenga har i teorien vaert klar for Odd i noen dager, selv om klubben har kommuniser­t noe annet.

- sport@varden.no

Pål Lundsholt og Nils-Tore Olsen

▶ SKIEN

Mandag signerte 27-åringen kontrakt med skiensklub­ben ut 2021. Fredag uttalte klubben at han var på prøvespill og at partene ikke var i noen forhandlin­ger.

– Prøvespill og prøvespill. Han var jo å trente med oss før han signerte, men det var jo aldri noen tvil om at vi ville signere kontrakt med han. Det var jo derfor vi hentet han hit, men vi prøvde å holde kortene litt inntil brystet, sier Odd-trener Jan Frode Nornes på spørsmål om spissen egentlig var på prøvespill.

– Drittsekk på banen

27-åringen, som mildt sagt ble overrasket da han etter fredagens trening ble konfronter­t med at Odd kalte det prøvespill, var uansett blid som en sol da han mandag signerte kontrakt med klubben.

– Det har vaert noen interessan­te dager. Men nå har jeg signert og det er veldig deilig å ha det på plass. Nå kan jeg fokusere på en ting, og det er å prestere for Odd framover, sier Bakenga.

Selv om kommunikas­jonen kanskje ikke har vaert på topp er han enn fornøyd med det han har sett av sin nye arbeidsgiv­er til nå.

– Jeg elsker intensitet­en – kravet som stilles fra trenerne og kravet folket her stiller til hverandre. I mitt første møte med Jan Frode sa jeg også at jeg kommer til å stille krav. Jeg er en drittsekk ute på banen, men det trengs for å vinne, sier Bakenga, som ifølge rapportene er snill som dagen er lang utenfor.

– Det stemmer det, sier han og smiler.

Tett om målsetting

Han forventer ikke, uavhengig om Torgeir Børven er Odd eller Rosenborg-spiller onsdag, å vaere blant Odds 11 som starter mot Bodø/Glimt på Skagerak Arena.

– Det blir nok ikke fra start, nei. Uansett hva som skjer med

Torgeir, så har vi en Tobias (Lauritsen) som er i form nå. Jeg liker veldig godt det han har vist, sier Bakenga.

Han er mer enn klar for å bidra, men skulle kanskje sett av Børven hadde lagt lista noe lavere. Seks mål på fire kamper blir vanskelig å overgå.

– Jeg snakket med han på søndag og da sa jeg: Det er ikke fint gjort altså. Du kunne gitt deg etter det første straffespa­rket og kanskje bedt om et bytte, sier spissen og ler.

På vil ikke røpe hvor mange fulltreffe­re han har satt seg som mål for sesongen.

– Hva det er holder jeg for meg selv, sier han.

Har 4-3-3 i blodet

Nornes er glad for at hans første signering er i boks.

– Jeg er veldig glad for at det ordnet seg. Vi har jobbet med dette en stund. Det er ingen tvil om at vi får inn kvalitet. 4-3-3 ligger i blodet hans. Han er en annen type spiss enn det vi har. Han er bakromspis­s, flink til å bevege seg og er en målsnik. Han kan også bekle alle de tre plassene foran. I tillegg tar han garderoben med positiv energi, skryter trener Jan Frode Nornes.

– Han har noe uoppgjort og har sult. Jeg er sikker på at han blir en suksess for oss. Vi har sendt mange spillere til Trøndelag. Jaekla moro at det kommer en den andre veien, legger han til.

I forrige uke sa Elba Rashani, som spilte sammen med Mushaga Bakenga i Rosenborg, dette:

– Bakenga er en god spiller, som har vist at han kan spille som ensom spiss i 4-3-3-formasjone­n. Hvis han kommer til Odd, så kommer han til en klubb som har tradisjon for å bygge opp spillere og få dem til å blomstre igjen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? VET IKKE: Torgeir Børven vet ikke om Odd og Rosenborg blir enig om en overgang.
FOTO: BJØRN BORGE VET IKKE: Torgeir Børven vet ikke om Odd og Rosenborg blir enig om en overgang.
 ??  ?? HUMØRSPRED­ER: Mushaga Bakenga er en humørspred­er og var i strålende godt humør da han signerte kontrakt med Odd
HUMØRSPRED­ER: Mushaga Bakenga er en humørspred­er og var i strålende godt humør da han signerte kontrakt med Odd

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway