Varden

Vil få turistene til å stoppe her

Bamble kommune mener selv altfor få kjenner til plassen og hva den har å by på. Nå vil de endre på dette.

- Julie Anda Hovland julie.anda.hovland@varden.no

▶ Kommunikas­jonsrådgiv­er Magdalena Mianowicz, ordfører Hallgeir Kjeldal og naeringssj­ef Hege Bjørnerud vil «sette Bamble på kartet».

▶ Kommunen er lei av at turister kjører rett forbi til andre reisemål. Nå vil de snu trenden og satser stort for å tiltrekke seg folk.

– Altfor mange kjenner egentlig ikke til Bamble, verken hvor kommunen ligger eller hva området vårt har å by på. For mange er det kun et sted som man kjører forbi på vei til noe annet. Det er det på tide å endre på nå, sier kommunikas­jonsrådgiv­er i Bamble kommune, Magdalena Mianowicz. Kommunen har nå laget en plan for hvordan de skal «sette Bamble på kartet».

– Vi har alt her i kommunen vår. Vi er fullt og helt på linje med steder som Kragerø og Helgeroa, men har vaert litt tilbakelen­te når det kommer til å promotere dette. Nå skal det bli andre saker, sier ordfører Hallgeir Kjeldal.

Video og sosiale medier

I første omgang skal kommunen ut med en serie videoer som skal vise fram forskjelli­ge deler av kommunen.

– Vi håper jo at alle som er glade i Bamble kommer til å dele videoene for å vise fram hvor flott det er her, sier Mianowicz.

Storsatsin­g

– Hva er grunnen til storsatsin­g akkurat på dette tidspunkte­t?

– Det er på tide. Vi har en satsing på dette nå både politisk og administra­tivt. Vi har heller aldri hatt så god kompetanse i kommunen. Disse damene er en stor grunn til at vi får til dette nå, sier Kjeldal mens han peker på forholdsvi­s nylig ansatte naeringssj­ef Hege Bjørnerud og kommunikas­jonsrådgiv­er Magdalena Mianowicz.

I løpet av juni har kommunen kommet med flere nyheter. Det har blant annet blitt lansert et nytt minicruise og det er nye drivere på Langøya hovedgård. I tillegg skal Jørn Lier Horsts bokserie for barn og unge bli film, og spilles inn i Langesund.

– Det er viktig at vi har en pakke når vi promoterer. En ny båtrute er ikke bare en ny båtrute, men en del av en større satsing. Vi må ha masse å tilby folk. Det gjør oss mer attraktive. Også må vi vise fram det vi allerede har, som Wrightegaa­rden og Badeparken som drar en del mennesker, sier Kjeldal.

Flere tilflytter­e

I tillegg til å dra turister til kommunen er ønsket også at flere synes kommunen er såpass attraktivt at de ønsker å flytte hit.

– Til høsten starter vi med en satsing for å få folk til å flytte til kommunen, sier Kjeldal.

De siste årene har befolkning­sveksten vaert dalende og tendensen er der også for framtiden.

– Vi lekker innbyggere, og det må vi gjøre noe med. Det er ingen grunn til at folk ikke skal ville bosette seg her, sier naeringssj­efen. Hun tror at planer framover vil gjøre kommunen mer attraktiv.

– En av grunnene til at vi lekker innbyggere er at vi mister mange til for eksempel Porsgrunn. Vi har mange innbyggere som ikke lenger ønsker store eneboliger, og siden vi ikke har hatt så mye leilighete­r her flytter de heller over kommunegre­nsa, der de har det de er på jakt etter. Men nå har vi masse boligprosj­ekter som vil dekke disse behovene, sier Bjørnerud.

 ?? FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ??
FOTO: JULIE ANDA HOVLAND
 ??  ?? STORSATSNI­NG: Ordfører i Bamble Hallgeir Kjeldal er fornøyd med storsatsni­ngen som skjer i kommunen.
STORSATSNI­NG: Ordfører i Bamble Hallgeir Kjeldal er fornøyd med storsatsni­ngen som skjer i kommunen.
 ??  ?? «BAMBLE PÅ KARTET»: Kommunikas­jonsrådgiv­er Magdalena Mianowicz, ordfører Hallgeir Kjeldal og naeringssj­ef Hege Bjørnerud skal «sette Bamble på kartet».
«BAMBLE PÅ KARTET»: Kommunikas­jonsrådgiv­er Magdalena Mianowicz, ordfører Hallgeir Kjeldal og naeringssj­ef Hege Bjørnerud skal «sette Bamble på kartet».
 ?? BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ??
BEGGE FOTO: JULIE ANDA HOVLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway