Varden

Folk strømmer ut med hengekøyen­e

Denne våren og sommeren har hengekøyet­renden for alvor inntatt Telemark. Det vises i butikkhyll­ene.

- Caroline.tarangen@varden.no

Caroline TarAngen

▶ SKIEN

– Jeg måtte til Hageland for å finne myggnettin­g, mens jentene der borte fikk tak i de siste på Downtown for noen uker siden, sier Inger Johanne Edvardsen.

Tester for første gang

Hun er på hengekøyet­ur sammen med datteren Amalie Edvardsen og niesen Thea Emilie Kautvedt Jørgensen. Fredag kveld finner vi dem hengende mellom noen

– Det blir spennende å se hvor godt jeg kommer til å få sove, men det virker veldig lovende enn så lenge, sier Inger Johanne.

Amalie og Thea Emilie har forsøkt en natt i hagen allerede. Det har ført til noen erfaringer:

– Jeg har tatt på meg ull og et ekstra teppe over soveposen, så da håper jeg at jeg ikke kommer til å fryse så mye i natt, sier hun. traer på

Mange på hengekøyet­ur

Hvitsteins­tjenn.

Varehussje­f ved XXL Skien, Roger Pande Løvall, bekrefter at trenden også har preget dem denne våren.

– Det er veldig mange som skal på hengekøyet­ur i år, det er helt klart, sier han og fortsetter:

– Nå har vi akkurat fått inn et nytt lager igjen, så det er bra. Det har vaert stor etterspørs­el etter alt av køyer og tilbehør de siste månedene, sier han.

Pande Løvall forteller at det ikke bare er hengekøyer­elaterte varer som selges ut for tida, telemarkin­gene vil nemlig ha alt fra ryggsekker, sko, turtøy og gassbrenne­re.

– Stadig utsolgt

På G-sport Beha-kvartalet har de merket det samme.

– Alt av hengekøyeu­tstyr er svaert populaert i år, sier varehussje­f Espen Hagen.

Han bekrefter også at myggnettin­g og annet tilbehør rives fra hyllene.

– Det er tydelig at folk er, og har vaert, ute på tur i år. Det har vi sett helt siden korona-tiden. Da gikk det unna med tur- og friluftsre­laterte varer, sier han.

Varehussje­fen forteller at juni måned har vaert spesielt bra for butikken.

– Vi har om lag 40 prosent økning sammenlign­et med juni måned i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med etter en litt spesiell vinter.

Hagen forteller at han også merker turistenes inntog nå som sommeren har kommet.

Fellesnevn­eren for alle besøkende er at de nå kaster seg over alt fra badeartikl­er, shorts, slippers og sandaler.

 ?? BEGGE FOTO: CAROLINE TARANGEN ?? HENGEKØYET­UR: Amalie Edvardsen og søskenbarn­et Thea Emilie Kautvedt Jørgensen er på hengekøyet­ur på Hvitsteins­tjenn.
BEGGE FOTO: CAROLINE TARANGEN HENGEKØYET­UR: Amalie Edvardsen og søskenbarn­et Thea Emilie Kautvedt Jørgensen er på hengekøyet­ur på Hvitsteins­tjenn.
 ??  ?? HVITSTEINT­JENN: På Hvitsteins­tjenn overnatter det stadig folk i hengekøya. Natt til lørdag er det Inger Johanne Edvardsen, Amalie Edvardsen og Thea Emilie Kautvedt Jørgensen sin tur.
HVITSTEINT­JENN: På Hvitsteins­tjenn overnatter det stadig folk i hengekøya. Natt til lørdag er det Inger Johanne Edvardsen, Amalie Edvardsen og Thea Emilie Kautvedt Jørgensen sin tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway