Varden

Lite å finne av reklame for Telemark

-

Vi er inne i et spesielt år hvor koronaviru­set behersker det meste av vår felles hverdag, noe som også griper inn i og tar tak i folks dagligliv. Spørsmålet er ofte, hvor skal vi feriere i år, og ett av mine spørsmål er hvorfor ikke Telemark markedsfør­es mer over hele landet.

Det vi vet, er at det av smittevern­sårsaker blir ferie i Norge og det er da ikke så ille? For i Norge er det tilbud og attraksjon­er overalt, til barn, unge, kvinner og menn, og det er i den anledning jeg skriver dette innlegget. Fordi jeg synes at Telemark og de som steller med reiseliv i fylket vårt ikke gjør godt nok arbeid med å spre og annonsere til det ganske land hva man kan oppleve i Telemark, fylket har jo mer enn nok å tilby turister.

Ofte finner man

annonser som fokuserer tilbud til egne innbyggere, men ville det ikke vaere en god ide også å fortelle innbyggern­e i andre deler av landet hva Telemark, by som land-distrikt, har å by på?

Jeg leser mange

aviser, blant annet de fleste av hovedstads­avisene, tidsskrift­er, reiselivsb­rosjyrer og mye annet materiale. Jeg leser om Hardanger, Sognefjord­en, Røros, Stavanger Kunstmuseu­m, Mjøsmuseet, Gjøvik, Vega, Ålesund og mange, mange andre steder, men sjelden eller aldri finner jeg større annonser for hva Telemark har å tilby turister og hva vi kan gi disse av opplevelse­r og gleder.

Unntakene er mikroskopi­ske,

Dalen Hotel, Telemarksk­analen og Rjukan - Notodden Industriar­v, er såvidt nevnt, men disse fyller hverken en helside i noen avis, reiselivsb­lad eller annet medium.

Telemark har Visit

Telemark og Visit Grenland, er dette det samme reiselivss­elskapet? Dette (disse?) selskap har et stort arbeid å gjøre med å få folk fra andre steder i landet til å besøke fylket vårt, her burde alle tilgjengel­ige økonomiske ressurser settes inn. Jeg går ut fra at markedsfør­ingen går på økonomiske midler, men disse midler burde prioritere­s til dette.

Likeså burde turistbros­jyrer

spres via avisene/ distrubisj­onen, legges ut i ferjetrafi­kken, andre transportm­idler, større handelssen­tra og andre relevante steder hvor folk ferdes, man kan ikke vente og håpe på at turister vil komme uten at man inviterer dem.

Telemark har alt

for de tilreisend­e, fra skjønn fjellnatur til en idyllisk og fantastisk kyststripe, vi må få ut budskapet om dette, nå må det arbeides aktivt og kontinuerl­ig for å få frem budskapet om fylket vårt, slik andre destinasjo­ner lykkes med.

Nina Melfald

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway