Varden

Klopp til fansen: Dere må feire med hodet

Liverpool-manager Jürgen Klopp vet at fansen har ventet på tittelfest­en i 30 år, men oppfordrer alle til å tenke på smittevern når de feirer.

-

▶ LIVERPOOL

Liverpool-supportern­e har ventet i en årrekke på endelig å vinne Premier League-trofeet igjen. Denne sesongen klarte klubben bragden for første gang siden 1990, men det skjedde i en sesong der koronaviru­set preget avslutning­en.

Etter at seriegulle­t ble sikret da Chelsea slo Manchester City forrige uke, samlet flere tusen tilhengere seg i Liverpools gater for å feire. I tillegg til at feiringen var utfordrend­e rent smittevern­messig, brøt det ut en brann ved Liver-bygningen, og 34 personer ble skadd, tre av dem alvorlig, melder BBC.

I et åpent brev til fansen, publisert i lokalavise­n Liverpool Echo, skriver klubbens tyske manager nå at han ikke akkurat likte scenene som utspant seg da gullet ble feiret.

Lidenskap

– Jeg er et menneske, og deres lidenskap er også min lidenskap, men akkurat nå er det viktigste at vi ikke har slike offentlige feiringer. Det skylder vi de mest sårbare i samfunnet vårt, helsearbei­derne som har gitt så mye og som vi har klappet for, og politiet og lokale myndighete­r som hjelper oss som klubb, skriver Klopp.

– Feire, men feire på en måte som er trygg og i en privat setting der vi ikke risikerer å spre denne grusomme sykdommen videre i samfunnet vårt, fortsetter­han.

Premier

League-avslutning­en ble utsatt da koronaviru­set stengte ned fotballen rundt om i Europa, og blant enkelte ble det spekulert i at Liverpool faktisk kunne gå glipp av tittelen dersom sesongen ikke kunne spilles ferdig.

Suveren ligatittel

Men ettersom sesongen kom i gang igjen, var det ingenting som kunne hindre Liverpool i å ta en suveren ligatittel. Den virkelig store feiringen, som da John Arne Riise og co. vant mesterliga­en i 2005, blir det imidlertid ikke noe av i Liverpool.

– Hvis ting var annerledes er det ingen ting jeg hadde likt mer enn å feire sammen, å ha en parade som var enda større enn da vi vant mesterliga­en i fjor, så vi kunne dele dette spesielle øyeblikket. Men det er bare ikke mulig, skriver Klopp.

Liverpool møter Manchester City i sin neste kamp kommende torsdag.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX / AP PHOTO/JON SUPER) ?? JUBEL: Dette er scener Liverpool-manager Jürgen Klopp vil unngå, til tross for at klubben hans har sikret seg en suveren Premier League-tittel.
FOTO: NTB SCANPIX / AP PHOTO/JON SUPER) JUBEL: Dette er scener Liverpool-manager Jürgen Klopp vil unngå, til tross for at klubben hans har sikret seg en suveren Premier League-tittel.
 ??  ?? SIKKER: Jürgen Klopp ber fansen om å feire på en trygg måte.
SIKKER: Jürgen Klopp ber fansen om å feire på en trygg måte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway