Varden

Nordtveit pådro seg brudd i foten

-

Det bekrefter den norske landslagsp­rofilens klubb Hoffenheim i sosiale medier.

Nordtveit startet lørdagens bortekamp i Dortmund på benken, men kom inn sju minutter før slutt. Like etter pådro han seg en smell og måtte hjelpes av banen.

Nå viser det seg altså at 30-åringen har pådratt seg et brudd.

«Howie Nordtveit pådro seg et brudd i høyrefoten i Dortmund i går», skriver Hoffenheim og ønsker videre nordmannen god bedring.

Usikker tidshoriso­nt

Det er ikke oppgitt noen tidsramme for hvor lenge rogalendin­gen blir borte fra fotballen. Dermed er det uklart om Nordtveit vil vaere tilgjengel­ig når neste sesong starter opp i neste måned.

Tysklands Fotballfor­bund (DFB) har tidligere kommuniser­t at det legges opp til seriestart 21. august.

Nordtveit slet også med skade i forkant av lørdagens sesongavsl­utning mot Dortmund. Han hadde da gått glipp av Hoffenheim­s to siste kamper som følge av et muskulaert problem.

EM-drøm

30-åringen har kontrakt med Hoffenheim til 2022. Tidligere i år varslet han at ferden da går hjem til Haugesund. I et intervju med Hoffenheim­s eget magasin «Spielfeld» mer enn antydet rogalendin­gen også at landslagsk­arrieren skulle avsluttes i sommer.

– Å spille et EM-sluttspill er min store drøm. Det vil vaere min siste sjanse til å spille en turnering med Norge. Jeg har alltid sagt at det er spesielt å spille med det norske flagget på brystet. Men, etter ni år, er det tid for å ta farvel til sommeren, sa han.

Siden den gang har koronapand­emien sørget for at sommerens planlagte EM-sluttspill er utsatt til neste år.

 ?? FOTO: MARIUS BECKER/POOL PHOTO VIA AP / NTB SCANPIX ?? BRUDD: Håvard Nordtveit (t.v.) pådro seg et brudd lørdag.
FOTO: MARIUS BECKER/POOL PHOTO VIA AP / NTB SCANPIX BRUDD: Håvard Nordtveit (t.v.) pådro seg et brudd lørdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway