Varden

Pensjonert sjef får nytt verv

Anders Hoel (71) går inn som styreleder i Heimgard Bolig når blir pensjonist fra PBBL 30. juni.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ PORSGRUNN

Hoel har vaert direktør for Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag siden 2002.

– Jeg har fremdeles krefter til å jobbe og det trigger meg at jeg kan vaere til nytte, sier Anders Hoel. Heimgard Bolig er Pancom og Øygarden Boligeiend­oms felles satsing på boligutvik­ling.

– Jeg tok en prat med PBBLs styreleder Anne Tilly Bagås for å avklare rollebytte­t før jeg takket ja. Når jeg nå slutter i PBBL avvikles mine styreverv i PBBLs utbyggings­prosjekter og borettslag, sier Anders Hoel.

Snart 72

Hoel fyller 72 år i oktober har vaert i full jobb siden han i 1970 begynte i jobb hos veivesenet i hjembyen Hamar. Sivilingen­iøren flyttet i 1997 til Telemark. Først til jobb i Porsgrunn kommune, året etter til Statens vegvesen Telemark hvor han var plansjef fram til 2002. Siden da har han vaert direktør for PBBL.

– Anders har veldig god lokalkunns­kap og oversikt over prosjekter. Gjennom hans tid som PBBL-leder har boligbygge­laget økt sin egenkapita­l fra et veldig lavt nivå til nesten ett hundre millioner kroner. Hans råd og beslutning­er vil bety mye for Heimgard Bolig, sier Frederic Kristoffer­sen i Pancom.

– Det har vaert et godt samarbeid mellom PBBL, Pancom og Bratsberg Gruppen over flere år. Vi har jobbet tett sammen om store prosjekter som Frednes og Smietangen blant annet. I tillegg har vi det moro sammen, sier Petter Øygarden fra Øygarden Boligeiend­om.

Yngve Åkvåg er administre­rende direktør i Heimgard bolig. Han forteller at de nå har en tomtebank for 2.300 boliger i sin portefølje.

Satser i Buskerud

– Mye bygges sammen med PBBL, men vi satser også utenfor deres sfaere. I Drammen skal vi bygge 31 rekkehus og vi skal satse mer i Buskerud og Vestfold, forteller han.

Anders Hoel har flyttet til Øya, og får kontor i Pancoms lokaler i Skomvaerkv­artalet en kort spasertur unna.

– Jeg regner med å jobbe et par tre dager i uka, så det blir langt mer fritid enn jeg har hatt til nå, sier han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway