Varden

Porsgrunn finalist i nasjonal kåring

Det ble både ros og omvisning da kommunal- og moderniser­ingsminist­eren besøkte Porsgrunn tirsdag. Kommunen er finalist til statens pris for baerekraft­ig utvikling.

- Anniken Wathne anniken.wathne@varden.no

Statsråd Nikolai Astrup (H) inviterte seg selv til Porsgrunn denne uka for å få en omvisning ettersom byen er blant de tre finalisten­e til statens pris for baerekraft­ig utvikling, også omtalt om Attraktiv-by prisen. Det er ministeren selv som skal dele ut prisen, etter at en ekstern jury har valgt vinneren i september.

– Porsgrunn har hatt en fantastisk utvikling som flere bør laere av, sier Astrup etter å ha fått en omvisning i sentrum.

Statsråden er i disse dager på turne i flere av landets kommuner, der iblant Hamar og Straumen i Nordland som er de to andre finalisten­e til prisen.

– I dag har jeg sett en by som bygges innenfra og ut, og ikke motsatt, sier ministeren.

Utnytter elva

Astrup forteller at besøket også har vaert en motivasjon for å skaffe inspirasjo­n til hvordan resten av landets kommuner kan bli mer baerekraft­ige. Tross grått og trist vaer ble ministeren spesielt imponert over en ting.

– Elva blir veldig godt utnyttet, det skaper et fortrinn. Dette kommer innbyggern­e veldig til gode, og det blir en mer attraktiv by av det, sier han.

Ordfører Robin Kåss (Ap) var med på omvisninge­n sammen med varaordfør­er Anne Kristine Grøtting (Sp) og opposisjon­sleder Anne Karin Alseth Hansen (H) og fortalte blant annet om det nye bygget til Powerhouse, og planer om sykkel- og gangbro i sentrum.

– Norge er jo verdens beste land å bo i. Så tenk å bli den mest attraktive byen i verdens beste land, flirer Kåss.

Inspirere til innsats

Prisen for baerekraft­ig utvikling ble delt ut for første gang i 2015, og ministeren mener at den skal inspirere til innsats på både store og små steder.

– Det er ikke bare store byer som er blant årets finalister, og det viser at byutviklin­g er like viktig overalt, sier han.

Det er ikke første gang Astrup besøker Porsgrunn, han var der senest under valgkampen i fjor høst. Men på spørsmål om han ønsker å flytte hit er han passiv.

– Jeg var i Sandefjord i går og fikk spørsmål om det samme, ler han.

Men han legger til at er fint å reise rundt og møte folk igjen etter han stort sett har vaert lenket til et skrivebord siden 12. mars.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: ANNIKEN WATHNE ?? FINALIST: Statsråd Nikolai Astrup besøkte Porsgrunn i forbindels­e med at Porsgrunn er blant finalisten­e til Statens pris for baerekraft­ig utvikling 2020.
BEGGE FOTO: ANNIKEN WATHNE FINALIST: Statsråd Nikolai Astrup besøkte Porsgrunn i forbindels­e med at Porsgrunn er blant finalisten­e til Statens pris for baerekraft­ig utvikling 2020.
 ??  ?? ATTRAKTIV BY: Fv: Varaordfør­er Anne Kristine Grøtting (Sp), kommunalog moderniser­ingsminist­er Nikolai Astrup, ordfører Robin Kåss (Ap) og opposisjon­sleder Anne Karin Alseth Hansen (H).
ATTRAKTIV BY: Fv: Varaordfør­er Anne Kristine Grøtting (Sp), kommunalog moderniser­ingsminist­er Nikolai Astrup, ordfører Robin Kåss (Ap) og opposisjon­sleder Anne Karin Alseth Hansen (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway