Varden

«Oddemor» tok tøft farvel med Børven

Odd og Rosenborg kom til enighet om en overgang tirsdag formiddag, trolig verdt to millioner kroner.

- Nils-Tore Olsen og Pål Lundsholt sport@varden.no

▶ Odd og Rosenborg kom omsider til enighet om en overgang for Torgeir Børven tirsdag formiddag. Overgangen er trolig verdt to millioner kroner. Tone «Oddemor» Haugen synes det er trist å miste toppscorer­en.

Sagaen rundt Torgeir Børvens overgang til Rosenborg har kommet til en ende. Rosenborg og Odd ble tirsdag enig om en overgangss­um. Den er trolig rundt to millioner kroner.

Spilleren fikk selv beskjed av Odd-ledelsen før treningen at klubbene hadde oppnådd enighet. Etter treningen snakket han blant annet med Tone «Oddemor» Haugen.

«Jeg synes det var tyngre å reise den første gangen», sa spissen til supportere­n.

Ikke fornøyd

«Oddemor» er alt annet enn fornøyd med at klubben nå mister sin toppscorer til Rosenborg.

– Jeg er blitt utrolig glad i Torgeir, så jeg synes det er ordentlig trist at han nå forsvinner. Men det synes jeg jo alltid når guttene mine forsvinner herfra. Det er aldri noe moro, sier Oddmor.

Hun er spent på hvordan det skal gå med Odd nå som eliteserie­ns toppscorer setter kursnø nordover til Trøndelag.

– Vi har heldigvis flere gode å ta av, og jeg er spent på hva både Tobias (Lauritsen) og Mushaga Bakenga kan få til på topp. Det blir spennende. Men akkurat nå er jeg bar utrolig lei meg for at Torgeir forsvinner. Jeg skulle gjerne hatt han med videre, understrek­er Oddemor.

Odd-trener Jan Frode Nornes skulle også gjerne sett at Børven hadde blitt.

– Det er selvføglel­gig trist å miste toppscorer­en i Norge, men det har ligget litt i kortene en stund, så det er noe vi er forberedt på.

– Skulle du gjerne hatt med Børven mot Bodø/Glimt?

– Det ville vaert dumt av meg å si at vi ikke ønsker å ha Norges beste spiss, men vi er forberdt på et liv uten Torgeir, sier Oddtrenere­n.

Takker «Børvenshow»

I Trondheim er de glade for å kommet til enighet.

«Vi har jobbet for å få på plass dette før overgangsv­induet stengte og er selvfølgel­ig glade for at det løste seg. Nå får vi økt konkurrans­e i troppen og vi får inn en veldig dyktig fotballspi­ller, sier Rosenborgs sportslige leder», Micke Dorsin til klubbens hjemmeside.

«Børven signerte kontrakt med Rosenborg gjeldende fra 1. august 2020, men Odd og Rosenborg har nå blitt enige om at Børven kan bli Rosenborg-spiller allerede i dag. Vi ønsker å takke Torgeir Børven for mange fine år, med fantastisk­e "Børven-Show"-opplevelse­r», skriver Odd på sin hjemmeside.

Fagermo sendte melding

Børven blir spilleklar allerede til kveldens kamp mot Vålerenga, et lag han allerede har gode minner fra denne sesongen. Spissen scoret hattrick da

Odd vant 4-1 over Vålerenga og tidligere Odd-trener Dag-Eilev Fagermo for én uke siden.

Tidligere på dagen sa VIFtrenere­n at han ikke tror at Per Ciljan Skjelbred og Torgeir Børvens inntreden er nok til å gi Molde eller Bodø/Glimt kamp om gullet (se sak til høyre)

Børven ble toppscorer i Eliteserie­n i fjor med 21 mål. I år er han allerede toppscorer med seks mål på fire kamper.

Han har signert kontrakt ut 2022-sesongen og får draktnumme­r 14 i Rosenborg.

Spillet om Børven

De siste dagene har partene vaert langt unna hverandre, men begge har innsett at å finne en løsning var best for alle parter – saerlig for spilleren.

Helt i starten av forhandlin­gene, og før Odd hadde landet Mushaga Bakenga, ønsket de at Erik Botheim skulle komme motsatt vei. Rosenborg godtok dette, inkludert én million i overgangss­um – samt at Rosenborg skulle betale spillerens lønn.

Det skal ha vaert Botheim som takket nei til et slikt forslag.

Rosenborg la heller da to millioner kroner på bordet, men det var ikke nok for Odd.

Lavere for hver kamp

I etterkant har Rosenborg kommet med lavere bud omtrent for hver kamp som har blitt spilt, slik at summen har vaert halvannen million for å slippe spissen en måned før tiden.

Varden har fått vite at Rosenborg ville betale 1,6 millioner, samt bonuser om Rosenborg tar gull, kommer til Europaliga­en eller om Børven blir toppscorer. Odd skulle ha blitt forespeile­t 250.000 kroner for hver av disse som ble innfridd.

«Jeg synes det var tyngre å reise den første gangen»

Torgeir Børven, Rosenborg-spiller

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT
 ??  ?? FARVEL: Torgeir Børven sa farvel til Tone «Oddemor» Haugen.
FARVEL: Torgeir Børven sa farvel til Tone «Oddemor» Haugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway