Varden

Feiende fael start på dagen!

- Journalist

På vei til jobb her om dagen var det rett før man ble eitrende irritert. Det var nemlig andre mandagen på rad at kommunens feiebil la seg først i køen i Sverresgat­e, som er en ganske kjent gjennomfar­tsåre i Porsgrunn sentrum. Fordelen med Sverresgat­e er den utmerkede mangelen på gode bomstasjon­er. Dessuten tar den meg nesten helt fram til arbeidspla­ssen, hvis vi ser bort fra en sving eller to inn en sidegate.

Men så ligger altså denne feiemaskin­en der. Som en rød klut. Muligens greier den på en god dag å feie unna i en fart av to kilometer i timen. De fleste kunne nok gått raskere på krykker. Køen hopet seg opp. Det er klart at dette er noe vi kan klage på, i godt selskap. Det er helt sikkert noen rundt lunsjborde­t som er enige og sier at dette må du skrive om i avisa. Det er sånt som gir samhold: Vanlige folk som står sammen mot veifeiere og øvrige representa­nter for øvrigheta.

For hvorfor kan de ikke feie om natta? På den tredje siden: Hadde jeg vaert feiebilsjå­før (til eventuell korrekturl­eser: Ikke leiebilsjå­før!), ville jeg stilt det motsatte spørsmålet: Hvorfor kan ikke folk heller begynne litt tidligere på jobb, og komme feiemaskin­en i forkjøpet? Dessuten er det mye som tyder på at mange hadde klaget hvis ikke kommunen feide for egen vei og dør. Antakelig er vi som klager på feiebil i veien temmelig nøyaktig de samme som klager på dårlig feide veier. Det samme gjelder asfalterin­g. Folk snerrer mot hull i asfalten. Men også mot asfaltbile­r som er i veien. For ikke å snakke om parkerings­bøter. Vi irriterer oss grønn både over ivrige parkerings­vakter og feilparker­te biler, såkalt råparkerin­g.

Sånn sett har en sak to sider. Noen vil til og med hevde at noen saker er så firkanta at de har fire sider. Minst.

Per Arne Rennestrau­m

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway