Varden

– «Gidder ikke» har aldri fungert

Hedda Foss Five «gidder ikke» reise til Oslo og snakke med en statssekre­taer. – Å furte i lokalavise­n er aldri en smart strategi, svarer Emilie Schäffer (H), som har kontaktet departemen­tet og sagt hun vil overta Heddas møte.

- Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Siden september i fjor har ordfører Hedda Foss Five prøvd å invitere justismini­steren på besøk til Skien for å se på byens problemer med alvorlig kriminalit­et og stadig mindre politiress­urser. Denne uka kom det brev om at justismini­steren ikke hadde tid, men at den politiske ledelsen i Skien kunne få komme til Oslo i september og treffe statssekre­taer Thor Kleppen Saettem.

Sirkulerer ikke rundt Skien

– Det tilbudet gidder jeg ikke ta imot, sa Five til Varden mandag, og var fast bestemt på å fortsette å bearbeide justismini­ster Monica Maeland.

Det var ikke en smart måte å svare på, synes de lokale Høyre-politikern­e Emilie Schäffer og Helene Røsholt.

– Jeg tror et møte med statssekre­taeren kan vaere en start hvis det er det vi kan få til nå, så får vi i gang en dialog og kan be Monica Maeland komme så snart hun får anledning. Armene i kors og «gidder ikke» har aldri fungert, sier Emilie Schäffer, som er leder for Høyres bystyregru­ppe. Tirsdag kontaktet hun departemen­tet og sa at Høyres politikere i Skien bystyre gjerne vil stille på møte med statssekre­taeren – med eller uten Hedda.

– Jeg anbefaler at vi starter på null igjen. Vi som er medlemmer av justismini­sterens parti vil vaere med på et møte i Oslo, så skal vi presse på for å få ministeren hit etter hvert. Litt ydmykhet og innse at verden ikke sirkulerer rundt Skien vil vaere en bedre start, mener Schäffer.

 ??  ?? IKEK SMART: Helene Røsholt (H) (t.v.) og Emilie Schäffer (H) synes ikke det er smart å svare departemen­tet slik ordføreren gjorde.
IKEK SMART: Helene Røsholt (H) (t.v.) og Emilie Schäffer (H) synes ikke det er smart å svare departemen­tet slik ordføreren gjorde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway