Varden

Nå ryddes det opp i Tårnfjellv­egen

Kommunen sendte brev om mulig ulovlig dumping av masser på et lekeplasso­mråde. Bare noen dager seinere ble det ordnet opp i.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Per Arne Rennestrau­m

▶ PORSGRUNN

Mandag ettermidda­g var en gravemaski­n og flere lastebiler plass for å fjerne noen lass med grus som var dumpet i Tårnfjellv­egen. Dette skjedde etter at Breidablik­k velforenin­g og en representa­nt for grunneiere­n hadde pratet sammen. Grunneier er Ruth Karin Holta. Striden startet for over et år siden.

Breidablik­k velforenin­g, som gjorde kommunen oppmerksom på en mulig ulovlighet, ønsker ikke å uttale seg om saken, utover at partene er kommet til en enighet.

Varden var mandag formiddag i kontakt med både grunneier, velforenin­g og kommunen om saken. Noen timer seinere startet arbeidet med å fjerne massene.

Ber om redegjørel­se

23. juni skrev kommunens avdeling for bydrift brev til Ruth Karin Holta om en mulig ulovlighet. Der ber de om en redegjørel­se.

«Porsgrunn kommune har fra Breidablik­k velforenin­g mottatt merknad om dumping av masser (stein, jord og andre løsmasser) på et område som er regulert til lekeplass i Tårnfjellv­egen-. (….) Tiltak som ikke er i samsvar med dette arealformå­let vil i utgangspun­ktet vaere ulovlig.»

Allerede i mai i fjor tok velforenin­gen opp saken med kommunen.

«Deler av lekeplasse­n er i dag ikke egnet til lekeplass da grunneier har latt en entreprenø­r legge stein, jord og andre løsmasser på området. Velforenin­gen har kontaktet grunneier og bedt om at disse massene blir fjernet», het det blant annet den gangen.

Det har lenge vaert uenighet om hvem som har ansvaret for gruslagrin­gen.

Mandag morgen kom grunneier Ruth Karin Holta med følgende en skriftlig uttalelse til Varden, via sin sønn Kevin Christoffe­r Holta:

Ga kommunen skylda

« Kommunen spurte om å låne plassen når alle i gaten fikk ny hovedvannl­edning og nye rør. På dette tidspunkte­t var det ikke noe lekeplass, men et gjengrodd område. Det er kommunen som har deponert masse.»

Avdelingsl­eder Jan Tore Andersen i kommunens avdeling for Kommunalte­knikk sier til Varden at dette er et forhold mellom grunneier og entreprenø­ren som kommunen brukte i forbindels­e med anleggsarb­eidet.

– Vi rydder alltid opp oss, sier han.

Holta-familien har i lengre tid hatt planer om boligbyggi­ng på nabotomta til lekeplasse­n. etter

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FJERNET MASSER: Etter en fredelig løsning ble massene fjernet fra området som er regulert til lekeplass i Tårnfjellv­egen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FJERNET MASSER: Etter en fredelig løsning ble massene fjernet fra området som er regulert til lekeplass i Tårnfjellv­egen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway