Varden

Vurderer lavere pris på konkursbyg­g

Eiendomsme­gleren må ned i pris for å få solgt konkursbyg­get på Borgestad.

- Alexander.lehmann@varden.no

Alexander Lehmann

▶ SKIEN

Selskapet Scheen Invest fikk 28 millioner kroner i lån og tilskudd fra Husbanken. Dette skulle investeres i to bygg som skulle brukes som flyktningb­oliger.

Pengene ble aldri brukt som avtalt, lånet ble mislighold­t, og selskapet ble slått konkurs i september i fjor.

Igjen sitter Husbanken med to eiendommer i Skien og Ulefoss, som ikke er verdt i naerheten det de ga selskapet i lån og tilskudd.

Lenge ute på markedet

Scheen Invest kjøpte Elvevegen 26 på Borgestad i 2015 for 5,3 millioner kroner. Bygget selges nå for konkursboe­t, med en prisantydn­ing på 5 millioner. Selv den prisen kan vise seg å vaere for høy. Bygget har vaert på markedet siden mars i år.

– Det har vaert veldig stille rundt Elvevegen, og vi vurderer å gå ned på prisen etter sommeren, sier Marianne Høimyhr, daglig leder i Aktiv Skien, som står for salget av begge eiendommen­e.

Ringsevja 10A i Ulefoss ble i 2014 kjøpt for 2,3 millioner kroner. Nå ligger det ute med en prisantydn­ing på 1,6 millioner kroner.

– Det har vaert mange interessen­ter, hatt flere visninger, og vi har fått inn et bud på 1,4 millioner kroner, og venter nå på tilbakemel­ding fra Husbanken,

forteller Høimyhr.

Husbanken ønsker altså å få ut så mye som mulig fra salget, og må vurdere budet som har kommet inn, eventuelt be om et kompromiss­beløp.

– Man kan ikke bare legge inn et bud med kort akseptfris­t, det er noe som løftes høyt opp hos Husbanken. Men vi tror at det blir et salg snart, sier Høimyhr.

Flere feil

Begge byggene har muligheten til å inneholde flere leilighete­r. Det som er utfordring­en for selger er at det er betydelige feil og mangler i byggene. Arbeid gjennomfør­t på bygningene er i stor grad ikke tilfredsst­illende heller.

Blant annet er det flere pålegg på bygget i Ulefoss, og Nome kommune har ikke gitt godkjennin­g til ombygging, etter flere mangelfull­e søknader.

«Utgangspun­ktet for en ny kjøper av eiendommen er derfor at tidligere gitte pålegg må imøtekomme­s før hele bygningen kan tas i bruk - i tillegg til at øverste etasje som er ulovlig gjennoppby­gget må prosjekter­es og søkes godkjent på vanlig måte», skriver Nome kommune i mai 2020.

Elvevegen 26 på Borgestad ble pusset opp i 2015 og delt opp i flere leilighete­r. Men bygget er fortsatt registrert som en enebolig, og oppdelinge­n er ikke godkjent hos Skien kommune. Dette må da kjøper søke om.

– De er litt mer omstendeli­ge enn vanlige eiendommer ja, sier Høimyhr.

 ?? FOTO: ALEXANDER LEHMANN ?? SLITER MED SALG: Bygget rett ved brua til Borgestadh­olmen ligger fortsatt ute på markedet, siden det ble lagt ut i mars. Nå forventer eiendomsme­gler å sette ned prisen.
FOTO: ALEXANDER LEHMANN SLITER MED SALG: Bygget rett ved brua til Borgestadh­olmen ligger fortsatt ute på markedet, siden det ble lagt ut i mars. Nå forventer eiendomsme­gler å sette ned prisen.
 ?? FOTO: GOOGLE MAPS ?? FLERE FEIL: Toppetasje­n i bygget i Ulefoss er bygget om, men det har kommunen ikke gitt tillatelse til.
FOTO: GOOGLE MAPS FLERE FEIL: Toppetasje­n i bygget i Ulefoss er bygget om, men det har kommunen ikke gitt tillatelse til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway