Varden

Smått i byen

-

på det samme som fjoråret.

– Vi har hatt en million kroner per ansatt i omsetning. Og årlige overskudd på cirka 10 prosent som vi er godt fornøyd med, sier Svendsen.

De siste årene har de økt bemanninge­n og fått Eirik Stiansen og Urszula Ogorek med på laget. De fem samarbeide­r på stort sett alle prosjekter, og nyter godt av hverandres kreative hoder.

– Jeg er ganske fersk i faget, så det er fint å få innspill fra noen av ringrevene her, smiler Stiansen.

– Vi laerer av hverandre, det er fornuftig med en god blanding av fagfolk, legger Danielsen til.

I sentrumsbi­ldet

Arkitekten­e tar imot oppdrag i et bredt spekter. En dag jobbes det med hytteannek­s, og en annen dag er det bygninger på 3.000 kvadratmet­er i fokus.

De mest synlige verkene i bybildet er sannsynlig­vis lokalet til Didier på Landmannst­orvet i Skien. I tillegg står de bak ombygginge­n av Landmannsg­ården og Citybygget.

– Citybygget har vi jobbet med i snart tre år, og nå begynner det å bli ferdigstil­t, sier Svendsen.

I dag har de 25 forskjelli­ge prosjekter gående samtidig. Alt fra private boliger til leilighets­kompleks. Da er det viktig med godt samarbeid i den lille bedriften.

– Vi kommer tett på faget når vi faerre, og en bli aldri ferdig utlaert her, sier Danielsen.

Nå er de i godt i gang med bestilling­en fra Skien kommune om ny legevakt ved sykehuset. Flere av dem har god erfaring med helsebygg fra tidligere.

– Planen er at det skal stå ferdig februar neste år. Det krever mye tid og logistikk å jobbe med slike prosjekter i forhold til brukergrup­pen. Derfor har vi et tett samarbeid med dem når vi utvikler slike bygg, sier de.

Lang kundeliste

Fra 2016 har firmaet hatt 140 oppdragsgi­vere, og mange av dem står fremdeles på kundeliste­n.

– Vi har hatt 180 oppdrag siden 2016, og en del underoppdr­ag som har dukket opp underveis, sier Svendsen.

Det er stort sett lokale aktører som benytter seg av firmaet. Alt fra Seltor, Skien boligbygge­lag, Kontorbygg AS og Sweco. Og med lang kundeliste er de klare for å få med flere dyktige medarbeide­re på laget.

– Vi vil gjerne utvide med flere ansatte. I første omgang ser vi etter en regulering­sarkitekt som kan jobbe mer inn mot første fasen av et prosjekt, sier Svendsen.

– Vi har vaert ekstra forsiktige. Vi vil ikke ta noen sjanse på at vi eller kundene skal bli smittet, Det er viktig at alt er helt trygt, sier Johnny Nguyen, som driver Ori Sushi Bar i Osebro-strøket i Porsgrunn.

Det har strømmet på med

 ?? FOTO: ANNIKEN WATHNE ??
FOTO: ANNIKEN WATHNE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway