Varden

Vil kjøre «Europa rundt»

Det startet som en litt original idé om å dra på fotballkam­p i England. Nå har ballen begynt å rulle for noe som kan bli hyggelig for flere enn fem mann i en Volvo.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ SKIEN

Kan det komme noe godt ut av å stappe bilen full med én Leedssuppo­rter, én Manchester United-mann, én Derby-entusiast og to Liverpool-røde menn?

– Det er planen, sier Terje Bordi.

Kjøre til Leeds

Hans originale plan var litt mindre avansert. Da viruset sørget for at fly ble vaerende på bakken, postet Leeds-supportere­n en forespørse­l på klubbens lokale facebooksi­de, Grenland Whites.

– Hvem blir med på biltur til Leeds-kamp? lød spørsmålet i kortversjo­n.

Det fikk i gang en dialog, men ble vanskelig å konkretise­re da fotballkam­per på øyriket fikk en bråstopp. Deretter ble det klart at engelske toppkamper vil gå uten tilskuere i hvem vet hvor lang tid.

Multiklubb­farget

Bordi tviholdt imidlertid på tanken, og i stedet for en bil full av Leeds-supportere på vei til Leeds-kamp, endte han opp med et mer multifarge­t turfølge: Lasse Kittilsen (Derby), Erik Sten Olsen (Liverpool), Espen Vrålid (Manchester United) og Jan Petter Andersen (Liverpool).

Fortsatt

De vet bare ikke når. – Selvsagt blir det mulig å ta fly til fotball i England igjen, på vei til

Leedskamp. slik mange av oss har gjort før, men denne turen blir med bakkekonta­kt. Via Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland og Frankrike, sier Bordi, som egentlig hadde en filosofi om aldri å kjøre bil i England – på «feil» side.

– Den ryker selvsagt nå, men vi skal bytte på å kjøre. Fikser det nok.

«Kjører for livet»

Prosjektet kunne stoppet der, med en uforplikte­nde guttetur langs en utypisk rute, men de fem fant fort ut at det må gjøres noe mer ut av det hele.

Slik oppsto «Vi kjører for livet». Et prosjekt som foreløpig ikke er mer enn en forside, men som skal vokse til noe mer før avreise, er planen.

«Er 4.000 km i samme bil mulig, da er alt mulig», skriver gjengen om det å vaere rivalisere­nde supportere på tur.

– Vi ønsker å komme tilbake til et mer detaljert opplegg etter sommeren, men er allerede i kontakt med støttespil­lere som kan gjøre dette til noe som får noen til å smile, tilføyer Bordi, og forklarer litt om hva som tenkes.

Mange har behov

– Det er absolutt ikke snakk om å sponse vår tur, vi er fem voksne menn som klarer oss utmerket selv, men vi har alle bakgrunn som trenere og ledere fra breddeidre­tten. Vi vet at samfunnet har mange organisasj­oner, både humanitaer­e og andre, som har behov for støtte. Det er noen slike vi håper denne turen kan bidra til å hjelpe.

Derfor skal det bankes på dører og sendes e-poster. Reisefølge­t på fem synes det er helt greit å gå ut offensivt før man vet om det ender med en eneste krone til gode formål. Den forpliktel­sen lever de greit med, er konklusjon­en.

Ikke tidfestet

Siden ingen vet når publikum slippes til på engelske kamper, er det et foreløpig et prosjekt som ikke kan tidfestes naermere enn «når det blir mulig».

Men, en dag skal de stå sammen på Elland Road og synge «Marching on together». Eller?

– Vi skal på Leeds-kamp. Det er målet med turen. Om det passer seg slik at en helg kan kombineres med noe mer, får vi se. Er jo relativt korte avstander til Liverpool, Manchester og Derby, selv på feil side av veien, sier lagkaptein Bordi.

«Er 4.000 km i samme bil mulig, da er alt mulig»

Terje Bordi og co, fotballgal­e

 ??  ?? KJØRER: Fire av de fem som skal rulle til England med mange gode hensikter. F.v. Erik Sten Olsen, Lasse Kittilsen, Espen Vr som man håper skal få fram smil hos flere.
KJØRER: Fire av de fem som skal rulle til England med mange gode hensikter. F.v. Erik Sten Olsen, Lasse Kittilsen, Espen Vr som man håper skal få fram smil hos flere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway