Varden

Danna bygget sin egen feriedrøm

Danna Adler kjøpte seg en Ford Transit, strippet den ned og bygde seg bobil. Nå er hun på tur med søster og to hunder.

- Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Danna Adler strippet ned en gammel Ford Transit og bygde seg bobil, til tross for at hun ikke er noen bilekspert.

– Jeg har alltid likt å mekke og snekre litt. Etter å ha skrollet litt rundt på Instagram, kom jeg over ulike vans og minimalist­iske hus. Det så ordentlig koselig ut med så liten plass. Det å vaere smart og tenke ikealøsnin­ger med lite plass gjorde meg gira, forteller Danna Adler (34).

Hun fant en Ford Transit 1993 modell på nett.

– Min stepappa mente denne var midt i blinken for meg. Han dro til Stokmarkne­s i Nordland for å se på bilen. Det endte med at han kjørte den hjem til meg i

Porsgrunn, sier Danna.

Laert mye underveis

Bilen var gjort om til bobil, men alt av interiør var gammelt og slitt da Danna kjøpte den.

– Jeg rev ut alt og strippet den helt ned innvendig. Jeg la nytt gulv, snekret kjøkkenben­k og to benker, i tillegg ble vask montert med pumpekran og vann. Bilen har også vaert på verksted hvor de har byttet ut det som har vaert nødvendig for at den skal vaere trygg på veien. Jeg er jo ingen bilekspert, men jeg har

laert utrolig mye, forteller hun.

Denne uka er hun på ferie i bobilen sammen med søsteren Natalie og hundene Sammy og Olli.

– Vi har kommet til Mandal. Vi har stoppet opp på en villmarksc­amp. Her er det selvbetjen­ing og vi må skrive på en lapp hvor lenge vi blir, så betaler vi ut fra det. Det er litt trangt med to personer og to hunder, men det går bra. Det er fortsatt god stemning og ingen problemer, forteller Danna.

Bygde hele sommeren

Det var i fjor sommer at hun brukte store deler av ferien på å bygge bobilen.

Alt ble dokumenter­t på nett, både på Instagram og egen nettside.

– Det gikk litt tid på byggingen, så det ble en ukes ferie på veien i fjor. Det ble Norsjø og ferie i bilen ga mersmak, slår hun fast.

– Har det kostet mye? – Faktisk ikke så mye. Bilen kostet 45.000 kroner og på et år har jeg brukt rundt 25.000 i oppgraderi­nger, både med inventar og verkstedre­gninger.

– Har du måttet oppgradere noe fra i fjor?

– Noen finjusteri­nger har det blitt. Batteriet tok kvelden i løpet av vinteren. Solcellepa­nel har det også blitt, det er kjekt å vaere selvforsyn­t på veien.

Hun tenker seg om et lite sekund.

– Madrassen har jeg oppgradert, den var litt hard. Jeg har gjort den litt mer luksus. Og finere puter har det blitt, legger hun til.

 ??  ??
 ??  ?? DRØMMEBIL: Danna Adler kjøpte en Ford Transit i fjor. Hun brukte det meste av sommeren på å bygge og mekke på bilen. Nå er hun på tur i Norge, sammen med søsteren Natalie ( ikke med på bildet) og hundene Sammy og Olli.
DRØMMEBIL: Danna Adler kjøpte en Ford Transit i fjor. Hun brukte det meste av sommeren på å bygge og mekke på bilen. Nå er hun på tur i Norge, sammen med søsteren Natalie ( ikke med på bildet) og hundene Sammy og Olli.
 ??  ?? HJEMMEKOSE­LIG: Danna Adler har innredet sin egen bobil. I dag er utsikten rett ut i Mandalselv­a hvor laksen spretter i strømmen.
HJEMMEKOSE­LIG: Danna Adler har innredet sin egen bobil. I dag er utsikten rett ut i Mandalselv­a hvor laksen spretter i strømmen.
 ??  ?? HJEMMESNEK­RET: Benker med oppbevarin­g. I midtgangen legges det på plater slik at det fungerer som en seng på tvers.
HJEMMESNEK­RET: Benker med oppbevarin­g. I midtgangen legges det på plater slik at det fungerer som en seng på tvers.
 ??  ?? SLIK SÅ DEN UT: Her de den originale innredning­en fra Reimo fra 1993.
SLIK SÅ DEN UT: Her de den originale innredning­en fra Reimo fra 1993.
 ??  ?? REV UT ALT: Her er bobilen strippet for alt.
REV UT ALT: Her er bobilen strippet for alt.
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ??
ALLE FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway