Varden

Pressen – vår viktige vaktbikkje

-

Den siste tiden (2-3 år) har pressen avdekket en rekke kritikkver­dige forhold knyttet til økonomisk rot og grådighet hos våre folkevalgt­e. Såkalt «rot» (?) med reiseregni­nger på Stortinget og dobbeltløn­n i fylkeskomm­unen er to eksempler som stiller våre folkevalgt­e i et tvilsomt lys.

Det er derfor saers viktig at pressen – det vaere seg Telemarksa­visa, Varden eller Aftenposte­n eller andre holder fram med sin undersøken­de journalist­ikk og avdekker slike forhold.

Når det gjelder skyhøye honorar/dobbeltløn­n vil kanskje enkelte mene at kritikken skyldes misunnelse. Men der er jeg til de grader enig med sjefredakt­ør Ove Mellingen i Telemarksa­visa (i forbindels­e med Løkslid-saken), som uttalte at dette ikke handlet om misunnelse, men at han rett og slett ble forbannet på enkelte fylkespoli­tikeres grådighet – både hva gjelder ekstralønn og higen etter styreverv her og der. Jeg tror han har mange med seg i et slikt syn.

Jeg vil også påstå følgende: Ikke en tøddel hadde blitt endret på – verken hos Stortinget­s presidents­kap når det gjelder rutiner for føring av reiseregni­nger eller hos vår nye fylkeskomm­une (dobbeltavl­ønning), om ikke pressen hadde rettet oppmerksom­heten mot disse forholdene.

Ikke så mye som en eneste «tøddel»! Det er ganske så provoseren­de.

Jeg undrer meg også over at de samme folka er så politisk korrekte når de kommentere­r økende forskjelle­r i Norge. Den forskjelle­n disse synes å vaere mest opptatt av, er forskjelle­n mellom seg selv og «Røkke»! John H. Nilssen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway