Varden

Rammet nok en gang

Elever ved Stigeråsen og Venstøp skole er naerkontak­ter til covid-19smittede. Positive testresult­ater kan få store konsekvens­er.

-

og Gulset begge har elever som er i karantene.

Naerkontak­ter

Når testresult­atene blir klare kan konsekvens­ene bli ytterliger­e forsterket.

– En elev på 3. trinn er naerkontak­t til en som er smittet. Eleven er testet og hjemme i karantene, sier Lill Heidi Elvenes, som er rektor ved Venstøp skole.

De øvrige elevene på 3. trinn var fredag på skolen som vanlig, men kommuneove­rlegen i Skien har bedt foreldre og laerere om å vaere ekstra påpasselig­e når det gjelder symptomer. Nå venter skolen på testresult­atet.

– Vi vet ikke når vi får det, men håper det blir så raskt som mulig, sier Elvenes.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Venstøp skole er rammet av covid-19. I mars ble hele skolen stengt.

– Vi har vaert gjennom dette før, men vi må avvente prøvesvare­t før ytterliger­e tiltak.

Det er kommuneove­rlegen som avgjør hva som skjer dersom eleven viser seg å vaere smittet, sier Elvenes. Hun opplyser at det ikke er flere elever enn vanlig som var borte fra skolen fredag. Det samme gjelder Stigeråsen skole, hvor 7. trinn er berørt av covid-19.

– Det er viktig å få fram at vi ikke har smitte på skolen, men vi har en elev på 7. trinn som er naerkontak­t til en som er smittet. Nå venter vi på testsvaret før kommuneove­rlegen eventuelt seter inn ytterliger­e tiltak, sier Kim Aas, rektor ved Stigeråsen skole.

Strengere

Skolen har strammet inn tiltakene sine, blant annet ved å registrere alle som besøker skolen og med strengere inndelinge­r av kohorter (elevgruppe­r) enn nødvendig.

– Det gjorde vi allerede for flere uker siden. Vi må forberede oss på at elever vil bli smittet, og sørge for at faerrest mulig må i karantene, sier Aas.

 ?? RØNNINGEN FOTO: LISE VALBØ ?? FORBEREDT: Rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, er forberedt på at elever ved skolen blir smittet av Covid-19.
RØNNINGEN FOTO: LISE VALBØ FORBEREDT: Rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas, er forberedt på at elever ved skolen blir smittet av Covid-19.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway