Varden

Hareide antyder at E134 vil bli prioritert

Samferdsel­sminister Knut Arild Hareide går svaert langt i sin antydninge­r om at E134 over Meheia vil bli prioritert Nasjonal Transportp­lan (NTP) 2022–2027. Han var også positiv til Rv. 36 i Grenland.

- Knut.heggenes@varden.no

og motorstopp – også på 16. mai, forteller Hareide.

Statsråden var klar på at veien er den viktigste forbindels­en øst-vest i Norge sør for Hardangerv­idda.

– Den bygger Haugalande­t, Vest-Telemark, Notodden og Drammen sammen. Vi vet at utbygging av E134 har stor samfunnsny­tte. Vi har akkurat åpnet den nye parsellen gjennom Kongsberg, men jeg har langt større ambisjoner for denne veien, sa Hareide i sin tale, før han avsluttet med at han er svaert glad for at både Statens vegvesen og Nye Veier har prioritert en utbygging mellom Kongsberg og Notodden fra øst og fra Seljestad via Røldal og til Vågslid over Haukeli fra vest i sine forslag til ny NTP fra 2022.

Veier tungt

På vei ut fra fra konferanse­salen svarte Knut Arild Hareide følgende på spørsmål fra Varden om han ville prioritere nye Rv. 36 fra Geiterygge­n til Skjelsvik i NTP, slik veievesent har gjort.

– Der har jeg det litt kjedelige svaret at vi ikke har har valgt noen og heller ikke valgt bort noen strekninge­r, men det er veldig positivt at Statens vegvesen har prioritert i Rv. 36 i Grenland. Det er jo det vi i utgangspun­ktet legger til grunn når vi gjøre våre prioriteri­nger, sier Hareide

Forventer nye veier

Fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen har følgende kommentar:

– Vi har klar framdrift i kampen for på både ny E134 over MeheiaogHa­ukeliognyR­v.36i Grenland. På 36 trenger vi noen lokale beslutning­er. Jeg forventer at Telemark nå blir prioritert i NTP med disse tre veiprosjek­tene. Det støttes også av det faktabaser­te arbeidet som er gjort.

Hareide var med på konferanse­n til lunsj fredag.

 ??  ?? ANKOMST: Knut Arild Hareide og Terje Riis-Johansen og Gry Fuglestvei­t møtes like før konferanse­start.
ANKOMST: Knut Arild Hareide og Terje Riis-Johansen og Gry Fuglestvei­t møtes like før konferanse­start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway