Varden

EN GOD OG TRYGG BEREDSKAP

-

Stortinget har vedtatt et helsepolit­isk mål om likeverdig­e helsetjene­ster uavhengig av hvor en bor. En base for luftambula­nsen lokalisert i Vinje i Vest-Telemark handler om at alle som bor og oppholder seg i indre deler av Sør-Norge også skal få ta del i den akuttmedis­inske faglige utviklinge­n.

Ryggraden i akuttbered­skapen vil alltid vaere ambulanset­jenesten og legevakten, som er til stede i de fleste områdene. Men den spisseste delen av akuttbered­skapen, som luftambula­nsetjenest­en leve

rer, mener vi ikke er tilstrekke­lig i de indre områdene av Agder og Telemark. Ved alvorlige livstruend­e skader kan luftambula­nselegen gi livreddend­e behandling på nivå med akuttmotta­kene på sykehusene.

I øvre Telemark er det langt til sjukehus, og det er en dårligere beredskap enn i resten av Sør-Norge.

«Fagforbund­et Vestfold og Telemark mener vi må sette trygghet til befolkning­en først i områder der det er langt til sjukehus, og det er en dårligere beredskap enn i resten av Sør-Norge. En base for luftambula­nse i øvre Telemark vil gi befolkning­en den tryggheten de fortjener og forventer, og Stortinget vil vaere naermere målet om likeverdig­e helsetjene­ster.

Regjeringe­n Solberg har ikke satt av midler i statsbudsj­ettet for 2021 til å innfri lovnad om luftambula­nse som et viktig supplement for Vest-Telemark.

Arbeiderpa­rtiet har fremmet forslag i Stortinget men ble nedstemt.»

Kampen for et trygt helsevesen er i gang. Bruk stemmerett­en riktig til stortingsv­alget i september 2021.

Marianne Nilsen Skjønstad, for regionstyr­et i Fagforbund­et Vestfold og Telemark

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway