Varden

Nå skal Pors starte gatelag

-

som på mange måter skal ha mye av aeren for at blåtrøyene nå er i gang med å starte et gatelag.

– Jeg har gledet meg veldig til å kunne fortelle om dette. Det er noe veldig mange kommer til å benytte seg av. Det er jeg sikker på, sier Svensson som represente­rer ROT.

Samarbeid

Det er også klubbens nestleder.

– Det begynte med at vi fjernet treningsav­giften for alle opp til 12 år, som første klubb i Norge, nettopp for å skape mulighet for at alle skal kunne vaere med. Vi tenkte hva kan vi gjøre videre, så fikk jeg en mail fra Kevin som hadde vaert i Pors tidligere. Han ønsket å komme inn i et nytt miljø. Det er ikke alltid så lett. Han var kjent med gatefotbal­l fra før og det ble egentlig katalysato­ren. Vi satte oss ned og tenkte at dette har vi virkelig lyst til å gjøre noe med. Vi tror det er et stort behov. Gatefotbal­l er noe flere av toppklubbe­ne har drevet med i flere år, og vi tenkte at dette er noe vi som breddeklub­b også har lyst til å bli med på.

Pors tok blant annet kontakt med Evangelies­enteret, Frelsesarm­een og Kirkens Bymisjon, som alle bekreftet at dette er et prosjekt de har trua på.

Trenger tilbud

– Det sies at en trenger en hel landsby for å oppdra barn, og jeg tenker at vi også trenger en hel Porsgrunn kommune, en hel by, for å hjelpe de sårbare i samfunnet. Vi kan ikke få nok tilbud til den brukergrup­pen. Det å bli inkludert i ulike sosiale settinger er så avgjørende for at en skal ha et liv som mange kan oppleve meningsfyl­t. Så det er absolutt behov for dette, sier Nina Meling Haugen.

Tidligere Odd-spiller, Anders Rambekk, som nå er leder av Utvalg for barn, unge og kultur i Porsgrunn, er av samme oppfatning

– Dette er kjempebra tiltak. Jeg sto og hoppet i stolen da jeg fikk høre om disse planene. Det er mange klubber som har gjort dette før og vi vet at dette er et bra tiltak, sier Rambekk.

Som politiker lover han å ta en ekstra titt om det skulle dukke opp et søknad om støtte og den slags.

– Jeg kan ikke love noe her og nå, men vi kommer til å se hva vi kan få til. Det at det er flere organisasj­oner som går sammen om noe gjør at det er lettere å lykkes. Og det å bruke idretten, som vi vet er et godt virkemidde­l, er positivt. Så dette har vi trua på, sier Rambekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway