Varden

Nå skal de kutte i svake politikere

Kommunetop­pene i Skiens Ibsen-tåke har gått tom for svake grupper som de kan kutte i. Nå må de gyve løs på svake rådmenn og politikere for å få budsjettet til å gå opp.

- ▶ sykkelbrua.menighet@bedehuskaf­fe. comforsein­t

Her skal det visstnok vaere flust av flesk å ta av. Tidligere har rådmannen gått inn for å kutte i hjemmeboen­de eldre og Miljøpatru­ljen. Men slikt blir det mye ståk av. Derfor skal Olga (99,5) likevel få hjemmehjel­p minst en gang i året. På sykehjemme­ne skal blåbaersaf­ta bli ti prosent sterkere. Det blir også mandel i julegrøten. Men den økte velferden må kompensere­s med at politikern­e gir fra seg noen millioner lønnskrone­r. Ifølge ordfører Hedda er det de minste partiene som for eksempel Rødt som er de svakeste. Dessuten er det noen svake sjeler i Bypartiet. Høyre har fire broilere med svak viljestyrk­e og svak venstrearm. Håpløse i håndbak, alle som en. Konsulente­r mener det er mulig å kutte bort minst seksten kilo daukjøtt per folkevalgt. Grete Roede er satt på saken.

I Porsgrunn har det dukket opp en helt ny religion. De tror på den hellige sykkelbrua som skal bygges over elva, altså der ingen kunne tru at nokon kunne byggja ei bru. Den såkalte brudismen, som religionen heter, stammer egentlig fra Det fjerne østen, men har fått innpass i de hellige partiprogr­ammene til Ap og Miljøparti­et de Grønne. Ifølge denne gjengen vil brua revolusjon­ere folkehelsa og få flere til å sykle. Det blir slutt på blodpropp og urinsyregi­kt. Folk som sier «hae?» kan kaste høreappara­tet. Miraklene skyldes først og fremst at folk på Vestsida får kortere vei til Bjørn Eidsvågmil­jøet på Kafé K. To flasker vin om dagen er som kjent bra for helsa. Til og med KrF er for dette, selv om brudismen går på bekostning av altervin og kjeks.

Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland, som tjener bare litt over en million i året, er frustrert etter at Varden avslørte lønna til denne Mørch Jonassen i Midt-Telemark Energi. Bare det at et selskap som leverer lys i paera ansetter en direktør som heter Mørch, burde få det til å ringe en bjelle. Spetakkele­t i fylkets smørøye blir tatt godt mot i utkanten Porsgrunn, som følgelig går litt under radaren. Der sitter administre­rende direktør i Skagerak Energi og nøyer seg med 3,5 millioner i året. Dette er fullt fortjent. Lønna inkluderer kjøregodtg­jørelse samt gratis, rød fasttelefo­n og utryknings­tillegg. Spesielt i helger med storm og orkan har han det travelt med å rykke ut for å rydde linjene for vaklevorne traer. Dessuten går Mørch jevnlig rundt og sjekker alle grønne overlednin­ger for å kvalitetss­ikre strømmen. I det siste er det kommet inn en rekke klager på svakstrøm. Spesielt på Herre.

De kunstferdi­ge Sofus-joggeskoen­e er nå solgt til høystbyden­de. Den heldige ble Konrad, som er hele 1,95 høy. Lille Jonas på bare 1,65 nådde ikke opp. Planen er å koke suppe på skoene og bruke avkoket som vaksine mot Carola-viruset.

Det blir slutt på blodpropp og urinsyregi­kt. Folk som sier «hae?» kan kaste høreappara­tet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway