Varden

Tabbemål da Odd seiret

Odd ligger greit i rute med tanke på medalje. Søndag sikret laget tre viktige poeng borte mot Aalesund - mye takket vaere Kevin Egell-Johnsen.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Odd har hatt en liten tendens til å rote det til når høsten kommer. Borte mot Aalesund viste laget seg fra en langt bedre side enn de har gjort i de siste bortekampe­ne.

Mål og målgivende

De første 45 minuttene var ikke mye på rope hurra for, og omgangen så ut til å ebbe ut i 0-0 før Odin Bjørtuft satte inn en frispark fra et par og tjue meter rett før pause.

Skuddet var alt annet enn godt plassert og det spørs om ikke Aalesund-keper Andreas Lie drømte om den i natt.

Etter sidebytte var det kun ett lag på banen. Odd gjorde mer eller mindre som de ville og etter 64 minutter er John Kitolano presis når han finner bakckolleg­a Kevin Egell-Johnsen på motsatt, som på lekkert vis setter inn sitt første for Odd.

Seks minutter før full tid er Egell-Johnsen like presis på sitt innlegg til Mushaga Bakenga som header inn 3-0 til Odd.

Smørblid målscorer

– Utrolig gøy. Det er noe en har jobbet lenge for. Det er gøy når en først før sjansen - å vise at en har lyst til å spille på det nivået her, sier en smørblid Egell-Johnsen til Eurosport etter kampen.

Etter søndagens trepoenger står Odd med 38 poeng i margen. Det betyr at laget som ikke har tatt veldig med høstpoeng de siste sesongen ligger greit i rute med tanke på medalje.

– Vi har vel tatt greit med poeng på høsten, så jeg vet ikke om det er helt riktig å si at vi ikke er et høstlag – selv om ikke alle høstsesong­ene har vaert like poengrike, sier Jan Frode Nornes.

Har ikke finregnet

I fjor sto laget med 38 poeng da de 21 første serierunde­rne var unnagjort. Laget lå lenge på medaljepla­ss, men måtte til slutt ta til takke med den sure 4.-plassen, etter å ha rotet det til i siste serierunde – bort mot Haugesund. I 2016 sto de også med 38 poeng. Da endte det til slutt med bronse.

– Vi har tatt bra med poeng og vi har selvfølgel­ig veldig lyst til å vaere med helt inn i år. Vi surret det litt til for oss selv i fjor, så det hadde smakt veldig god med medalje i år. Skal vi klare det må vi plukke bra med poeng i de siste kampene, poengterer Oddtrener Jan Frode Nornes.

Han har ikke finregnet på hvor mange poeng laget bør få med seg på de ni siste matchene for å ende topp tre, men føler at de ligger brukbart i rute.

Fem borte, fire hjemme

– Egentlig. Det blir selvfølgel­ig tøft. Det er mange tøffe kamper igjen, men vi har vist at vi kan slå de fleste - både hjemme og borte, så muligheten­e ligger der, sier Odd-treneren.

Odd har igjen ni kamper: Sarpsborg (b), Viking (h), Vålerenga (b), Start (h), Sandefjord (b), Strømsgods­et (h), Kristiansu­nd (b), Molde (h) og Brann (b). I tilsvarend­e oppgjør forrige sesong plukket laget med seg 11 poeng etter å ha vunnet mot Sarpsborg, Viking og Strømsgods­et, samt spilt uavgjort mot Kristiansu­nd og Molde.

Sandefjord og Start spilte i 1. divisjon.

14 i fjor

– Det blir ikke lett, men vi har ambisjoner om å henge med helt inn. Skal vi klare det bør vi nok ta flere poeng på de ni siste i år enn vi klare i fjor, understrek­er Odd-treneren.

2015 er foreløpig den sesongen hvor laget har karret til seg klart flest poeng på de ni siste serierunde­ne (etter at det ble innført 30 serierunde­r). Da vant laget hele seks av de siste ni siste kampene: Stabaek (b), Bodø/ Glimt (h), Aalesund (b), Haugesund (b), Sandefjord (h) og Lillestrøm (h). To av kampene endte uavgjort: Sarpsborg (h) og Vålerenga (b), mens kun en ente med tap: Strømsgods­et (b).

I fjor endte laget med 14 poeng på de ni siste kampene.

 ??  ?? ODDJUBEL: Kevin Egell-Johnsen scoret ett og la opp til ett da Odd slo Aalesund 3-0
ODDJUBEL: Kevin Egell-Johnsen scoret ett og la opp til ett da Odd slo Aalesund 3-0
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? søndag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway