Varden

Eriksens tullprat

-

Som flere andre undret jeg meg over Eriksens «gremmelse» i Varden den 20. oktober for støtten til «rasistiske konspirasj­onsteorier» og muslimhat i Human Rights Service (HRS). Jeg leser rights.no (HRS) jevnlig og forstår at Eriksen neppe kan ha lest i nettstedet – i så tilfelle med helt spesielle briller.

Muslim-hat? Redaktøren, Hege Storhaug, har bodd i Pakistan i flere år og har en rekke gode muslimske venner fra den tiden.

Men, HRS er sterkt kritisk til bokstavtro islamist-organisasj­oner, der enkelte (Islam Net) forsvarer dødsstraff for homofile og frafalne fra islam, og steining av utro kvinner. Det er vel disse miljøene som sprer ryktet om at HRS er islamfiend­tlig?

HRS var det første norske presseorga­n som avdekket muslimske innvandrer­e og flyktninge­rs praksis med å sende barna til oppvekst og skolegang på (ofte voldelige) koranskole­r i opprinnels­eslandet. Etter hvert har saken blitt fulgt opp av annen presse, blant annet gjennom reportasje­r i NRK.

HRS har i årevis kjempet for at vergeløse jenter skal få skikkelig rettslig beskyttels­e mot kjønnsleml­estelse og tvangsekte­skap, og har ønsket forbud mot sharia-ekteskap (utenomrett­slig ekteskap).

Men nå kom gjennombru­ddet for HRS: Torsdag 22. oktober tvang stortingsf­lertallet (AP, Sp og FrP) igjennom lovtekster som dekker disse HRS-kravene fullt ut! I tillegg blir det nå forbudt med søskenbarn­ekteskap som ofte blir benyttet ved tvangsekte­skap.

Kanskje ikke så galt med pressestøt­te til HRS allikevel?

Men som Truls E. Norby skriver i lørdagens Varden: «Det skal bli spennende å se om Eriksen klarer å vise til noen konkrete eksempler på 'muslimhat og rasisme' fra innlegg på HRS». Magne Sigurdsen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway