Varden

Rapport fra tippekamp-miljøet

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er mange måter å sette merkelappe­r på folk, slik at de kan settes i bås. Det enkleste er å plassere dem i miljøer. Mest kjent er nok det politiske miljøet og rusmiljøet. De to miljøene har lite med hver andre å gjøre. I hvert fall sånn i utgangspun­ktet. Bare så det er sagt.

Selv holder jeg til i et slags kaffemiljø på en lokal kafé. I hvert fall når striskjort­a er på. I helgene vankes det i et belastet tippekamp-miljø. Da ifører man seg festantrek­ket, som Odds Kjersti Stordalen kalte det da jeg kom spankulere­nde til byen forleden lørdag. Hun gikk i motsatt retning i Storgata, i retning kulturmilj­øet.

Noen vil nok mene at aldersgren­sen for å gå med drakt, hettegense­r og skjerf med logoen til favorittla­get går ved fylte 54 år. Jeg mener grensa må strekkes til 56. Som regel blir folk med fotballdra­kt spurt om laget skal spille seinere i dag. Det har jeg ingen kommentar til. For det er jo ikke sånn at vi tar på oss drakta fordi vi står klar til å hoppe inn som reserve. Det er kun for å framstå som velkledd og fjong at vi går med så stilige plagg. Derfor passer fotballdra­kt like fint på en mandag. Kanskje spesielt på en mandag.

Innen kulturlive­t tror jeg det er mange miljøer. Jazzmiljøe­t er ikke stort, men svaert hørbart. Og så har du miljøvernm­iljøene, som også består av ganske mange mennesker som liker jazz. Mange tror at jazzmiljøe­t er smalt, men gjengen har da fått en egen radiokanal på NRK. Onde tunger vil ha det til at dette er for å slippe å spille jazz på kanaler som folk hører på. Bare tull, selvsagt. Det går fint an å høre på jazz. Man må bare komme i gang og bli en del av miljøet først.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway