Varden

Får ny båtrute til Tyskland

Grenland Havn får en ny båtrute fra terminalen i Brevik til Tyskland.

- Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Den nye ruta begynner å gå allerede 31.oktober, til Hamburg og Bremerhave­n, framgår det av en

pressemeld­ing fra Grenland Havn og North Sea Terminal:

«Nylig fikk vi bekreftels­en som Grenland Havn IKS og NorthSea Terminal har ventet på – rederiet Unifeeder inkluderer anløp i Brevik for ytterliger­e én av sine containerl­injer: Bremerhave­n og Hamburg.

Direkte tilknytnin­g til to viktige og store logistikkn­utepunkt som Bremerhave­n og Hamburg, vil gi vareeiere i Grenland enda en alternativ transportr­ute for råvarer og ferdigvare­r som fraktes til Europa og derfra ut i resten av verden. Unifeeder svarer med dette tilbudet på en økt etterspørs­el etter flere linjer og kortere transittid­er mellom Norge og de kontinenta­le knutepunkt­ene, heter det i pressmeldi­ngen.»

– Det er svaert positivt at Brevikster­minalen nå vil kunne tilby kundene nok en konkurrans­edyktig inngangspo­rt til kontinente­t, sier Thorbjørn Aasig Lund, daglig leder ved NorthSea Terminal.

Fra før er Brevikster­minalen tilknyttet Rotterdam med Unifeeders ukentlige containerl­inje, og det er også ukentlige anløp av DFDS sine ro-ro skip fra Ghent og Zeebrugge.

– Sjøtranspo­rt er det mest miljøvennl­ige transportm­iddelet på lange avstander. Vi arbeider aktivt for at at lokal industri og vareeiere kan finne effektive og miljøvennl­ige transportl­øsninger, og da trenger vi et bredt tilbud. Jo mer gods som reiser sjøveien heller enn landeveien, jo bedre er det for klima, sier Finn Flogstad, direktør i Grenland Havn.

 ?? FOTO: GRENLAND HAVN ?? NY RUTE: Ny båtrute fra Brevik til Tyskland
FOTO: GRENLAND HAVN NY RUTE: Ny båtrute fra Brevik til Tyskland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway