Varden

Her kommer nytt spiseri: – Vi har fått en gavepakke

Stridsklev-senteret står foran store endringer. Stridsklev spiseri etablerer seg i nesten hele lokalet etter Liri's pizza & grill, mens apoteket utvider ved å overta resten av kioskareal­et.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

Pål Egil Tornholm

▶ PORSGRUNN

Det er Raymond Bader og Kate Hjartsjø på Flakvarp som skal åpne Stridsklev spiseri, som etter planen får om lag 50 sitteplass­er på 200 kvadratmet­er. Paret driver i dag Smultringv­ognene, som er stasjonert ved Herkules, utenfor Rusta på Kjørbekk og ved Sønstebøtu­net i Bø hver jul. Med på laget har de to fått med seg kokk Inger Lise Johannesse­n, tidligere driver av Solvika Kafe i Siljan.

Sa opp kontrakten – konkurs

Eiendomssj­ef Kyrre Eftedal i VT Eiendomsfo­rvaltning forteller til Varden at man valgte ikke å forlenge leiekontra­kten med driverne av Liri's pizza & grill Rexen kiosk AS, som går ut denne måneden. Han ønsker ikke å gå naermere inn på hvorfor denne beslutning­en ble tatt, ut over at det er lagt andre planer for denne delen av senteret.

Torsdag ble det åpnet konkurs etter oppbud i boet etter Rexen kiosk As, i Nedre Telemark tingrett. Firmaet ble registrert i Brønnøysun­dregistren­e 6. desember 2016 med Liridon Jashari som daglig leder, for å drive med salg av kioskvarer, varmmat og tipping. Jashari har drevet virksomhet­en i Stridsklev­senetert siden 1. februar 2018, sammen med sin yngre bror Bujar. Brødrene, som opprinneli­g kommer fra Kosovo, overtok lokalene etter at Gorans Hjørne høsten 2017 måtte stenge dørene etter trøbbel med bevillings­myndighete­ne. Liridon Jashari har ikke svart på Vardens henvendels­e fredag.

Apoteket dobler arealet

– Dette med konkurs var nytt for meg, sier Eftedal, som kan fortelle at Vitus Apotek Stridsklev vegg i vegg med Liri's blir dobbelt så stort nå apoteket får overta 50 kvadratmet­er av kioskareal­et.

– Apoteket har vaert en suksess med god omsetning siden etablering­en for halvannet år siden, i mai 2019, sier Eftedal. Farmasøyt Vibeke Hennum sier til Varden at hun gleder seg til at apoteket får mer reolplass og lagerplass.

Eiendomssj­efen legger til at senteret skal gjennom en fasadereha­bilitering så fort man får tillatelse til å sette i gang.

– Vi tok taket i fjor, og så er det på tide å ruste opp ute. Parkeringe­n får vi ta til våren, sier Kyrre Eftedal.

Kaker og husmannsko­st

Kate Hjartsjø forteller til Varden at hun og mannen i Stridsklev

Spiseri vil satse på alt fra kaker til husmannsko­st og flesk og duppe, pluss hamburger, kebab og pizza som kundene er vant til å få i lokalene fra før.

– Vi føler vi har fått en gavepakke med fenomenalt dyktige Inger Lise Johannssen på laget. Hun tar med seg menyen fra Solvika. Vi skal pusse opp og håper at befolkning­en i bydelen vil finne seg til rette og blir en populaer møteplass for naboene. Vi synes dette blir veldig spennende, sier Hjartsjø.

Før hun har alle bevillinge­r og tillatelse­r i orden, kan hun ikke si når spiseriet vil åpne dørene.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? NYETABLERI­NG: Stridsklev Spiseri overtar det meste av lokalene etter grillen og kiosken på Stridsklev­seneteret til høyre i bildet, mens apoteket ved siden av dobler dagens areal.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM NYETABLERI­NG: Stridsklev Spiseri overtar det meste av lokalene etter grillen og kiosken på Stridsklev­seneteret til høyre i bildet, mens apoteket ved siden av dobler dagens areal.
 ?? FOTO: VT EIENDOMSFO­RVALTNING ?? NY FASADE: Hele fasaden til handelssen­teret på Stridsklev i Porsgrunn skal få nytt utseende.
FOTO: VT EIENDOMSFO­RVALTNING NY FASADE: Hele fasaden til handelssen­teret på Stridsklev i Porsgrunn skal få nytt utseende.
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? GLEDER SEG: Farmasøyt Vibeke Hennum ved Vitus Apotek Stridsklev.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM GLEDER SEG: Farmasøyt Vibeke Hennum ved Vitus Apotek Stridsklev.
 ??  ?? FRA SMULT TIL SPISERI: Kate Hjartsjø og Raymond Bager satser på spiseri på Stridsklev.
FRA SMULT TIL SPISERI: Kate Hjartsjø og Raymond Bager satser på spiseri på Stridsklev.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway