Varden

Skal dele ut 1,4 mill. – men mangler søkere

Skien naeringsfo­nd har kun delt ut halvparten av de statlige pengene de har fått for å hjelpe korona-rammede bedrifter.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ SKIEN

Til nå er 1,4 millioner kroner av i alt 2,8 millioner i Skien innvilget etter at den opprinneli­g fristen utløp 1. oktober.

– Vi har satt 22. oktober som ny dato og oppfordrer flere til å søke, sier styreleder Knut Åge Andersen, styreleder i Skien naeringsfo­nd.

– Det er viktig at firmaene i utgangspun­ktet har god økonomi. Vi skal ikke baere havre til en død hest, som det heter, men hjelpe solide firmaer med omstilling, sier han.

Støtter reiseliv

I motsetning til den statlige støtteordn­ingen tidligere i år som kunne brukes til drift, er midlene naeringsfo­ndene deler ut øremerket utviklings- og omstilling­sprosjekte­r.

Som et eksempel bruker han de to reiseselsk­apene Olivenreis­er og Let's Travel som begge har fått støtte.

– Dette er to flotte virksomhet­er som er bygget opp fra grunnen av og med mange års god drift bak seg. Markedet for utenlandsr­eiser har falt bort, og da støtter vi opp om omstilling­sprosjekte­r for å se på andre muligheter for dem, sier Andersen.

Flere firmaer tatt kontakt, og én ny søknad er på plass gjennom en egen regional søkeportal.

Andersen minner og om at naeringsfo­ndet og har andre tilskuddso­rdninger for naeringsli­vet samt utviklings­lån.

Porsgrunn deler ut 2,3 millioner,

I Porsgrunn kommune forteller naeringssj­ef Øyvind Solbakken at de etter første tildeling har drøyt 800.000 kroner igjen.

- Vi har nå fått søkere til disse og lukker for flere, sier han..

Også i Porsgrunn var opprinneli­g frist 1. oktober, mens neste var 16. oktober.

I Bamble kom det inn 15 søknader på til sammen 4,9 millioner kroner til midler på 1,8 millioner.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? STØTTE: Knut Åge Andersen, styreleder for Skien naeringsfo­nd, ber bedrifter søke omstilling­smidler.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN STØTTE: Knut Åge Andersen, styreleder for Skien naeringsfo­nd, ber bedrifter søke omstilling­smidler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway