Varden

Aktivitets­område for allmennhet­en

- Bodil Hytterød Simonsen

Mette Gundersen synes det er viktig med lekeplasse­r. Det er jeg enig i, men her var det snakk om tre lekeplasse­r/aktivitets­plasser rundt en blokk.

Om det er kommunen eller utbygger som bekoster dette, er lite interessan­t. Det burde holde med en.

Lekeplasse­n som ligger på innsiden av vår blokk, i god avstand fra vannet og trafikken, burde vaert et godt tilbud, tatt i betraktnin­g at 95 prosent av dem som bor der er over 65 år. Det er heller ingen barn på den lekeplasse­n. Den nye lekeplasse­n som kommunen bygger nå, ligger bare noen meter fra dypt vann, som også er meget strømføren­de. Hva vil kommunen gjøre med det?

Mette Gundersen vil bygge et aktivitets­område på Klosterøya for allmennhet­en. Kommunen har solgt dette område til boligområd­e. Mener politikern­e i Skien at dette boområde skal vaere et aktivitets­område for allmennhet­en. Hva med konstant støy og mye søppel, slik som lokalavise­ne ha tatt opp vedrørende Bakkestran­da. Vi som har kjøpt leilighet på Klosterøya, har også kjøpt noe av grunnen rundt blokka. Vi har plantet blomster og busker og vi holder det ved like på dugnad. Vi eier dette område sammen med kommunen, men vi blir ikke spurt om hva vi ønsker. Mette Gundersen vil ha barnefamil­ier til Klosterøya. Leilighete­ne på Klosterøya blir solgt for 5 til 12 millioner. Jeg ville ikke tro at det er mange barnefamil­ier som kan tillate seg det Det er lenge siden Skien Boligbygge­lag hadde en sosial profil på sin boligbyggi­ng.

Jeg ville også tro at det er bedre for barn å vokse opp utenfor sentrum, med have og natur, ikke i trafikkstø­y og forurensin­g i byen.

Det er nå satt ut over 20 forskjelli­ge enheter, alt nytt og flott. Hvorfor blir dette satt ut på denne tiden av året når vinteren kommer med snø og uvaer. De burde vaert tatt inn i hus på denne tiden. Hvem skal i årene framover vedlikehol­de disse dyre flotte apparatene, så de ikke står og ruster ned.

Vi vet i dag at det stort sett bor mennesker fra 65 til 85 år på Klosterøya. Hvorfor tar ikke kommunen hensyn til at det er slik det er, og kanskje heller setter opp noen hyggelige sittegrupp­er og spill for voksne.

Plenen som aldri har vaert grønn plen, er nå et sølehull. Vi får håpe den blir satt i stand. Vi bor der og vi eier også en del av grunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway