Varden

Anna er dronninga

Føynland Anna og Tom Erik Solberg vant Norsk Oaks på Momarken lørdag. Det ga 300.000 inn på kontoen til eierne fra Porsgrunn.

- Sport@varden.no

Morten Skifjeld

▶ MOMARKEN

Føynland Anna har startet bare seks ganger i år, men har rukket å vinne de to største løpene for 3-årige hopper. Først Hoppekrite­riet og lørdag også Oaks. Dermed befestet hun stillingen som dronninga i årgangen. Vinnertide­n ble fine 1.27,7/2140 meter autostart.

Spesielt moro

Hoppa eies av Gisle, Petter og Ragnar Amundsen samt Geir Strømsvaag fra Porsgrunn. Selv om de er godt vant som hesteeiere fra før, var de helt klar på at det å vinne et klassisk løp er noe spesielt.

– Denne seieren smakte veldig godt. Det var veldig moro at hun vant Hoppe-kriteriet tidligere i år, og nå Oaks. Vi har jo eid mange gode hester tidligere, men det er noe helt spesielt å vinne klassiske løp, fortalte en glad Gisle Amundsen på seremonipl­ass. – Hun har vaert et eventyr i alle de seks startene for oss.

På forhånd var eierne optimister med tanke på seier.

– Vi var litt optimister på forhånd etter det hun viste i Hoppe-kriteriet og i kvalifiser­ingen til Oaks. Jeg likte jo ikke at hun havnet i dødens (utenfor lederen), men i siste sving skjønte jeg at bare hun holdt seg til trav ville det bli seier, sa Geir Strømsvaag etter løpet.

De fleste hesteeiern­e er jo veldig spent og nervøse under løpene.

– Jeg må jo innrømme at det bruser litt ekstra i blodet når det lykkes. Og så må jeg berømme treneren Øystein Tjomslande­t og teamet hans for jobben de har gjort med henne. De har gjort en strålende jobb og det får vi jo igjen for nå.

Den beste

Kusken Tom Erik Solberg kjørte et prikkfritt løp med treårshopp­a.

– I dag travet hun feilfritt, og beviste at hun er den beste hoppa i årgangen. Vi havnet i dødens, og det var der jeg helst ville sitte. Derfra kunne jeg bestemme farten selv. Hun er veldig sterk, og i siste sving presset vi oss til tet, og da var det bare om å gjøre å holde henne på bittet til mål. Det ble jo en veldig enkel seier til slutt.

Solberg har trua på at hoppa kan følge opp neste år.

-Hun har alle kvaliteten­e som skal til for at hun skal følge opp neste år. Framfor alt er hun veldig sterk, og jeg tror nok hun har farten som skal til også. Det er bare å glede seg til neste år for eierne og treneren.

Som nevnt var dette Føynland Annas sjette start i år. Det har gitt to seirer og tre annen samt en uplassert. Inntjening­en har blitt 854.509 kroner, og ikke minst heder og aere med Hoppekrite­rium og Oaks seier. De to største løpene man kan vinne som treåring for hopper.

Gode prestasjon­er

Henry Rorgemoen sendte toårige Custom Cash til start i Örebro lørdag. I et av de største toårsløpen­e i nabolandet, Svampen, hvor det var 558.000 til vinneren. Skienshest­en travet et flott løp til fjerde verdt 66.960 sek. Carl-Johan Jepson satt i sulkyen denne gang.

På Momarken ble Norges lengste travløp kjørt. Delight Classic og Kristian Malmin vant løpet foran Team Øverdals Jet Voice kjørt av Lars Anvar Kolle. Den plassering­en var verdt 60.000 kroner.

 ??  ?? DEN BESTE: Tom Erik Solberg viser at Føynland Anna er den klart beste hoppa i Norsk Oaks på Momarken.
DEN BESTE: Tom Erik Solberg viser at Føynland Anna er den klart beste hoppa i Norsk Oaks på Momarken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway