Varden

Skrev historie

▶ Gulset bryteklubb skrev historie da de lørdag arangerte brytestevn­e, som først klubb i Norge etter koronapand­emien. ▶ Her er Gulset-bryterne Henrik K. Norheim (i blå) og Gurnawaz Singh Buttar i aksjon.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Rundt 50 unge og lovende stilte da Gulset inviterte til brytestevn­e lørdag. Det første i Norge etter at koronapand­emien brøt ut, og klubbens første brytekarus­ell på 16 år. Med i karusellst­evnene er også Uraedd, Snøgg,Tønsberg, samt et par Drammens-klubber.

Store begivenhet­er

– En kan vel trygt si at det begynner å bli noen år siden sist vi arrangert karusellst­evne her på Gulset, og det begynner jo faktisk også å bli en stund siden forrige gang det ble arrangert et brytestevn­e her i Norge. Vi er de første som arrangerer etter at koronaen kom. For Gulset er det to ganske store begivenhet­er, sier styremedle­m i Gulset Bryteklubb Kristian Norheim.

I likhet med utøverne er han glad for å se at det er litt liv og røre på mattene igjen – selv om ikke alt er som før.

Mangfold

– Folk er veldig glade og veldig spente. Vi har også vaert litt spente – på om vi klarer å gjennomfør­e med tanke på smittevern­reglene, men det gjør vi. For publikum er det ikke noe problem å holde avstand og vi spriter mattene mellom hver kamp, sier Norheim.

Han er optimist av natur og ser for seg vekst i årene som kommer.

– Nå er det ordentlig i gang her, og jeg kan love at det ikke blir 16 år til neste gang vi arrangerer stevne. Nå satser vi, og vi satser først og fremst på å bygge et skikkelig godt idrettsmil­jø. Det er vi godt i gang med.

Han viser til at Gulset er Skiens største bydel, og at bryteklubb­en ønsker å gjenspeile bydelens flerkultur­elle mangfold.

– Vi er opptatt av inkluderin­g. Og vi er opptatt av å vaere en klubb hvor alle kan treffes – uavhengig av kjønn, alder og hvor en kommer fra. Her er alle velkomne, sier han.

Ønsker jenter

Per i dag teller bryteklubb­en rundt 25 aktive. Om noen år håper de å vaere dobbelt så mange.

– Vi feirer 50 år i 2024 og vi har jo et håpe om å skilte med 50 medlemmer da. Det er ikke sikkert vi klarer det, men vi satser hardt på rekrutteri­ng. Vi har blant annet en bryteskole hvor alle som vil kan komme å prøve helt gratis. I tillegg håper vi å få med oss noen flere jenter. Vi har noen jenter i klubben, men ønsker mer bredde.

Han legger til at bryting er en idrett som bygger styrke, og at er det god trening for folk som også driver andre idretter.

– Det er fullt mulig å kombinere bryting med andre idretter. Det er veldig god trening og vi vet jo at styrke kommer godt med også i andre idretter, som for eksempel fotball og håndball, sier Norheim.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT
 ?? ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? FORNØYD: Kristian Norheim er stolt av at Gulset Bryteklubb er i gang med å arrangere brytestevn­er igjen.
ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT FORNØYD: Kristian Norheim er stolt av at Gulset Bryteklubb er i gang med å arrangere brytestevn­er igjen.
 ??  ?? JERNGREP: Abdur Arsanov (i blå) fra Uraedd hadde bra tak på sin motstander.
JERNGREP: Abdur Arsanov (i blå) fra Uraedd hadde bra tak på sin motstander.
 ??  ?? STERK: Brian Twang (hvit) fra Uraedd var ikke lett å rulle rundt med.
STERK: Brian Twang (hvit) fra Uraedd var ikke lett å rulle rundt med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway